Brakke Van Vleuten koppelt met Van der Poel: 'Niet makkelijk om zijn wiel te houden' Wielrennen
Wielrennen

Brakke Van Vleuten koppelt met Van der Poel: 'Niet makkelijk om zijn wiel te houden'

Brakke Van Vleuten koppelt met Van der Poel: 'Niet makkelijk om zijn wiel te houden'

Dat was bijzonder! Mathieu van der Poel en Wout van Aert zijn al even bezig aan een rondje langs de criteriums, maar nu de Tour de France Femmes is afgelopen, kunnen ook de vrouwen zich nog tonen aan het plaatselijke publiek. Dat leverde maandag in Roosendaal mooie beelden op, met criteriums voor de mannen de vrouwen én een gemengde koppeltijdrit.

Wout van Aert vormde een koppeltje met Jumbo-Visma-ploeggenote Marianne Vos en in hun groene truien wonnen ze, voor Bauke Mollema en Ellen van Dijk. 'Met Marianne rijden was uniek. Ze is een gezellig en sterk gezelschap', zei Van Aert na de finish bij het AD. Dat beaamde ook Vos: 'Dit ga ik niet vaak meer meemaken.'

Tekst gaat verder onder de tweet.

Brakke Van Vleuten had moeite om Van der Poel te volgen

Mathieu van der Poel en Annemiek van Vleuten eindigden in de koppeltijdrit als derde. Dat had misschien wel iets te maken met het feestje dat Van Vleuten de avond ervoor had gevierd. 'Ik heb geen oog dicht gedaan, echt nul uur geslapen. Ik heb wel in mijn bed gelegen, maar dat was het dan ook wel. Ik heb echt een feestje gevierd met m'n ploeg en dat begon laat. Het werd daarom ook later dan misschien goed voor mij was. Na alle plichtplegingen was ik pas om 23.00 uur in het hotel bij de ploeg om te eten. Daar hebben we wel het licht uitgedaan', zegt ze lachend bij de NOS.

Van der Poel was op zijn beurt bij het AD lovend over Van Vleuten, die de Tour de France Femmes in het slotweekend bergop naar haar hand zette. 'Ze heeft echt iets historisch gedaan. Ik heb op de bank voor de tv echt genoten van haar prestaties.' De kopman van Alpecin-Deceuninck maakte het Van Vleuten echt nog wel lastig in de koppeltijdrit, gaf ze eerlijk toe. 'Het was niet al te makkelijk om Mathieu zijn wiel te houden. Heel veel heb ik niet geslapen. Ik denk dat ik de komende week heel veel ga bijslapen.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws