Bruyneel geeft Roglic en Vingegaard veeg uit de pan: 'Kuss heeft jullie altijd geholpen' Wielrennen
Wielrennen

Bruyneel geeft Roglic en Vingegaard veeg uit de pan: 'Kuss heeft jullie altijd geholpen'

Bruyneel geeft Roglic en Vingegaard veeg uit de pan: 'Kuss heeft jullie altijd geholpen'

Na afloop van de zeventiende etappe in de Vuelta a Espana, die finishte op de legendarische Angliru, werd er het nodige gezegd en geschreven over de drie kopmannen van Jumbo-Visma. Primoz Roglic, Jonas Vingegaard en Sepp Kuss baarden met z'n drieën immers andermaal opzien door de 'concurrentie' aan diggelen te rijden. Er was echter ook veel te doen omtrent mogelijke interne conflicten bij de killer bees, daar rodetruidrager Kuss werd aangevallen door zijn eigen ploegmakkers.

Ook ex-prof Johan Bruyneel doet zijn duit in het zakje. Bij wielerpodcast THEMOVE spreekt de 59-jarige Vlaming van 'een team dat erg gemakkelijk domineert'. Toch zet Bruyneel, evenals collega-analist Thijs Zonneveld, op karakteriserende wijze zijn vraagtekens bij het reilen en zeilen binnen de Nederlandse succesformatie. 'Het is een Jumbo-Visma-schijtshow. Het is ongelooflijk en ik begrijp er niets van.'

'Je staat met drie man in de top drie, dan wacht je toch gewoon?'

Zo'n specifieke stellingname behoeft uiteraard enige uitleg. 'Ik zal niet zeggen dat Vingegaard en Roglic klassementsleider Kuss bewust aanvielen. De ploeg wilde met Roglic de ritzege pakken en dat is iets waar je op kan anticiperen. Hij stond derde, op ruim één minuut achterstand. Normaal gesproken zou er dus niet veel veranderen. Maar toen hij aanviel, waren ze enkel nog met z'n drieën. Toen Kuss hen niet meer kon volgen, werd het ineens een chaos. Het is ongelooflijk dat ze niet op Kuss hebben gewacht. Ze wisten allemaal niet wat ze moesten doen, terwijl ze al heel lang profwielrenner zijn. Je staat met drie man in de top drie, dan wacht je toch gewoon?', vraagt hij zich hardop af.

Ook de ploegleiding van de geelzwarte brigade moet het ontgelden. 'Het wordt op deze manier compleet willekeurig en dat is jammer. Ze doen iets ongelooflijks, maar ik begrijp het niet. We kunnen kritiek hebben op Roglic of Vingegaard, maar ik denk gewoon dat er een kapitein ontbreekt op het Jumbo-Visma-schip. Er zou iemand moeten zijn die hen vertelt waar ze zijn en wat ze moeten doen.' Bruyneel kan het echter toch niet laten om ook Vingegaard en Roglic persoonlijk een veeg uit de pan te geven. Hij focust zich daarbij vooral op het beulswerk dat Kuss de voorbije grote rondes voor beide heren verricht heeft. 'Meneer Roglic, hij heeft je geholpen in de Giro. Meneer Vingegaard, hij heeft je geholpen in de Tour. Het was nota bene zijn verjaardag op de dag van de Angliru. Meneer Vingegaard, u wilde toch graag winnen op de verjaardag van uw dochter? Meer hoef ik niet te zeggen', sluit hij af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws