Thomas snapt Jumbo-Visma-tactiek op Angliru niet: 'Er was geen concurrentie en podium lag al vast' Wielrennen
Wielrennen

Thomas snapt Jumbo-Visma-tactiek op Angliru niet: 'Er was geen concurrentie en podium lag al vast'

Thomas snapt Jumbo-Visma-tactiek op Angliru niet: 'Er was geen concurrentie en podium lag al vast'

Geraint Thomas is een coureur die nooit een blad voor de mond neemt en altijd zegt waar het op staat. In de Vuelta a España komt de Welshman van INEOS Grenadiers er niet aan te pas, maar dat weerhoudt hem er niet van om zijn mening voor zich te houden. In gesprek met Eurosport gaf 'G' aan dat hij meeleeft met rodetruidrager Sepp Kuss, die de voorbije dagen werd 'aangevallen' door ploegmakkers Primoz Roglic en Jonas Vingegaard, waar het nodige om te doen was.

'Als de leider van je ploeg vanaf de start sterker is, dan moet hij kunnen koersen om de zege', steekt de 37-jarige routinier van wal. 'Maar als je deze situatie en het verloop op de Angliru bekijkt, is er niet zo'n groot verschil. Kuss moest woensdag pas op het einde lossen. Dat is toch iets anders dan wanneer er een kloof is tussen de kopmannen en de meesterknecht.'

'Roglic gaat de Vuelta toch niet winnen', aldus Thomas

'Een ritzege als geschenk is iets anders, maar het is niet omdat iemand jaren voor je gewerkt heeft, dat je hem moet laten winnen', vervolgt Thomas zijn relaas over de killer bees. 'Maar dat is hier niet het geval. Sepp is goed genoeg om in deze positie te staan. Het grappige is bovendien dat Jumbo-Visma die kaart zelf getrokken heeft. Ze hebben hard gereden om dat gat te slaan en nu veranderen ze ineens van gedachten.'

Volgens Thomas, die stelt dat ook een groot deel van het Vuelta-peloton hoopt dat de Amerikaan de eindzege grijpt, verdient Kuss meer respect van de Nederlandse succesformatie. Vooral het wegrijden bij de klassementsleider op de flanken van de Angliru riep vragen op. 'Ze waren met z'n drieën. Er was geen concurrentie meer en het podium lag al vast. Roglic gaat de Vuelta toch niet winnen. Het was niet nodig om te blijven rijden voor extra seconden. Hij had ook zo kunnen winnen, hij hoefde niet te blijven koersen. Hij had kunnen vertragen', is hij kritisch.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws