Bruyneel mengt zich in discussie: 'Enige intentie van Patrick Evenepoel is onzekerheid in leven houden' Wielrennen
Wielrennen

Bruyneel mengt zich in discussie: 'Enige intentie van Patrick Evenepoel is onzekerheid in leven houden'

Bruyneel mengt zich in discussie: 'Enige intentie van Patrick Evenepoel is onzekerheid in leven houden'

Het is al enige tijd aardig onrustig rondom Remco Evenepoel. De 'Aerokogel van Schepdaal' wist op het WK wielrennen bij de wegrit geen potten te breken, maar kroonde zich wel tot wereldkampioen in de tijdrit. Terwijl het super-WK in volle gang bezig was, draaide de geruchtenmolen rondom de poulain van Patrick Lefevere overuren. Ook ex-wielerprof Johan Bruyneel, altijd goed voor een scherpe opinie, doet zijn duit in het zakje.

Eventjes terug in de tijd: 'Gaat Evenepoel naar INEOS Grenadiers of niet?' Die vraag was de voorbije weken een van de meest gestelde vragen in de wielerwereld. Evenepoel, die normaal gesproken tot eind 2026 onder contract staat bij de Belgische WorldTour-brigade, gaf in eerste instantie aan van niets te weten, terwijl zijn vader Patrick een bommetje dropte door te zeggen dat er wel degelijk sprake was van interesse voor zijn zoon. En dat van meerdere ploegen, zo meende Evenepoel senior. Het was Lefevere die vervolgens in een van zijn columns met venijn reageerde op de uitlatingen van zijn voornaamgenoot. 'De familie Evenepoel moet de violen eens gelijkstemmen', zo liet de flamboyante ploegbaas onder meer optekenen.

Het transferrelaas kwam nog niet ten einde, aangezien de youngster van Soudal Quick-Step vlak voor het WK wielrennen zelf nog reageerde op alle heisa. 'Persoonlijk vind ik gewoon dat iedereen beter zou zwijgen en mij mijn ding moeten laten doen. Ik weet goed wat wel en niet kan, dus persoonlijk vind ik dat iedereen beter zou zwijgen. Zowel mijn vader als Patrick', was de Vuelta-winnaar van 2022 scherp. Kortom, er was genoeg te doen omtrent Evenepoel. Ook oudgedienden als Alberto Contador bemoeiden zich er zelfs mee. 'Het is een publiek geheim dat Evenepoel in 2024 voor INEOS Grenadiers rijdt', beweerde 'El Pistolero'. Ook de Spanjaard kon rekenen op repliek van Lefevere, die fel van zich afbeet.

 Johan Bruyneel haalt uit naar vader Evenepoel

In navolging van Contador heeft nu ook landgenoot Bruyneel zich gemengd in de discussie. De 58-jarige ex-ploegleider had het in de wielerpodcast THEMOVE vooral gemunt op Patrick Evenepoel, die zich volgens Bruyneel nergens mee moet bemoeien. 'Het is onacceptabel. Hij heeft maar één intentie: de onzekerheid in leven houden, zodat teams met veel geld toch hun kans zien.' De uitspraken van Bruyneel zijn enigszins opvallend te noemen, daar hij en Evenepoel senior bevriend zijn. 'Hij is niet professioneel. Ik vind het onacceptabel dat de vertegenwoordiger van een renner twee jaar geleden een contract voor vier jaar tekende en nu verklaart dat de ploeg niet goed genoeg is', luidt het streng.

'In mijn ogen is Patrick Lefevere geen partij in dit verhaal', vervolgt Bruyneel zijn relaas. 'Natuurlijk moet hij reageren op de geruchten, maar die komen maar van één iemand: Patrick Evenepoel. We mogen niet vergeten dat hij geen achtergrond heeft als makelaar. Waarschijnlijk had hij een beter contract kunnen onderhandelen, en ik denk dat de frustratie hem zit in het feit dat Patrick baalt dat hij vast zit aan het getekende contract voor vier jaar.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws