Cabot ontkent schuld aan megacrash: 'Stop met verspreiden van verkeerde interpretaties' Wielrennen
Wielrennen

Cabot ontkent schuld aan megacrash: 'Stop met verspreiden van verkeerde interpretaties'

Cabot ontkent schuld aan megacrash: 'Stop met verspreiden van verkeerde interpretaties'

Jérémy Cabot heeft geen fijne Luik-Bastenaken-Luik achter de rug. De 30-jarige Fransman van TotalEnergies ging keihard onderuit bij de massale valpartij richting de finale. Na afloop werd hij door velen als schuldige aangewezen voor de val.

Cabot hoorde het een nachtje aan en besloot te reageren via social media. 'Naast de fysieke pijn, lees ik vandaag ook commentaren, in het beste geval onaangenaam, in het ergste geval totaal verkeerd. Ik was gisteren degene die als eerst viel in Luik-Bastenaken-Luik, maar dat kwam door een renner die mij van achteren passeerde, waardoor ik in de trein van BORA-hansgrohe terecht kwam. Dat is ook te zien op de video.'

Cabot ontkent risico's: 'Ik ben geen heethoofd'

Wat volgde was een enorme impact, ook voor Cabot. 'Mijn wiel raakte het wiel van de renner voor mij en er was geen tijd meer om te remmen. Een kwart seconde later was het chaos.' De Fransman wil desondanks benadrukken dat hij nergens 'onbezonnen risico's' heeft genomen. 'Mijn ploeggenoten en naasten weten hoe vaak ik achterin het peloton rijd om gevaar te vermijden. Ik ben nooit een heethoofd geweest, ik ben nooit de laatste die remt. Nooit!'

Cabot ondersteunt zijn woorden met het feit dat hij nu twee jaar vader is. 'Ik heb mijn collega's in het peloton, hun familie en hun gezondheid altijd gerespecteerd. Stop daarom met het verspreiden van verkeerde interpretaties. Ik leef mee met de renners die gevallen zijn en denk in het bijzonder aan Elie en Julian', zo doelt hij op Elie Gesbert en Julian Alaphilippe. Gesbert brak zijn heupkom, Alaphilippe zijn schouderblad en twee ribben. De wereldkampioen liep ook een klaplong op.

5 claps
2 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws