Carapaz en INEOS werken aan plan om Giro én Vuelta te winnen: 'Niet onredelijk om te denken' Wielrennen
Wielrennen

Carapaz en INEOS werken aan plan om Giro én Vuelta te winnen: 'Niet onredelijk om te denken'

Carapaz en INEOS werken aan plan om Giro én Vuelta te winnen: 'Niet onredelijk om te denken'

Nu het klassieke voorjaar erop zit, gaat de blik op de Giro d'Italia. Die begint op 6 mei in het Hongaarse Boedapest, met heel veel mooie namen aan het vertrek. Eén van de topfavorieten lijkt Richard Carapaz te zijn en INEOS Grenadiers loopt daar niet voor weg.

Carapaz brak in 2019 door met de eindzege in de Giro, nadat hij een jaar eerder al knap vierde was geworden. Hij deed het allemaal in de kleuren van Movistar, de ploeg die hij na 2019 verruilde voor INEOS. Voor dat team werd hij in het coronajaar 2020 dertiende in de Tour de France, alvorens hij tweede werd in de Vuelta a España. Hij bevestigde vorig jaar zijn status als groot ronderenner met een derde plaats in de Tour. Zo heeft hij in alle grote rondes al op het podium gestaan.

De Olympisch kampioen (Carapaz won goud in de wegwedstrijd van Tokio vorig jaar) mikt dit jaar vol op de Giro en de Vuelta. De Ronde van Italië bereidt hij net zo voor als bij zijn succesvolle deelnames in 2018 en 2019. Dat betekende vroeg beginnen, enkele rittenkoersen rijden en in maart op hoogtestage. In 2018 en 2019 reed hij vlak voor de Giro nog de Vuelta Asturias. Of dat nu ook zo zal zijn, is nog niet bekend.

Carapaz en INEOS werken aan groots plan

Dat het weer tijd is om te koersen, beaamt ook Xabier Artetxe in gesprek met Ciclismo Internacional. Zijn laatste ronde reed hij eind maart in de Ronde van Catalonië. 'Richard heeft een ambitieus doel: hij wil twee grote rondes winnen. Hij is in de beste vorm van zijn carrière en dus gaat hij vol voor de Giro en de Vuelta. Om dat te kunnen, moeten we goed plannen, want het is niet onredelijk om te denken dat Richard het kan. Hij is een leder, al sinds de dag dat hij hier aankwam. Hij wordt zeer gerespecteerd binnen de ploeg, omdat hij altijd alles geeft op de weg, voor zichzelf of voor zijn teamgenoten.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws