Cadeautjes op komst bij DSM-firmenich? PostNL gaat in zee met Nederlandse wielerploeg voor extra budget Wielrennen
Wielrennen

Cadeautjes op komst bij DSM-firmenich? PostNL gaat in zee met Nederlandse wielerploeg voor extra budget

Cadeautjes op komst bij DSM-firmenich? PostNL gaat in zee met Nederlandse wielerploeg voor extra budget

De kogel is door de kerk: PostNL wordt de nieuwe cosponsor van DSM-firmenich. Dat bevestigt de Nederlandse wielerploeg donderdagochtend via een persbericht. Woensdag al circuleerde het nieuws dat beide Nederlandse bedrijven voor drie jaar met elkaar in zee zouden gaan en dat nieuws is nu dus officieel.

De ploeg wordt omgevormd tot Team DSM-firmenich PostNL. Ploegbaas Iwan Spekenbrink is alvast in de wolken met de nieuwe sponsor. 'Met PostNL verbinden we een prachtig merk aan ons team. Samen zetten we ons in voor successen en bouwen we aan een gezonde toekomst, zowel op als naast de fiets. Zo versterkt PostNL ons team als kennispartner van duurzame logistieke oplossingen. PostNL en dsm-firmenich geven het team, samen met de andere premium partners, een stevige basis voor de komende jaren voor sportieve groei en kansen. Het is geweldig voor het team om nu twee van zulke grote en gerenommeerde bedrijven als leading partners van het team te hebben.'

Door de inmenging van PostNL worden de kleuren van truitje van DSM-firmenich volledig omgegooid. Het zwarte-blauwe truitje met witte tinten maakt plaats voor een wit-blauw truitje met het oranje van het Nederlandse koeriersbedrijf. DSM en firmenich, die in 2023 fuseerden en sindsdien als één bedrijf als hoofdsponsor dienen, worden zo versterkt met een tweede sterke naam. PostNL is een begrip in Nederland, en volgens de berichtgeving was het bedrijf al even op zoek naar een project in de sport. Met PostNL brengt ploegbaas Iwan Spekenbrink het budget naar 'het linkerrijtje'. 'Voor Spekenbrink betekent dit waarschijnlijk het grootste budget van zijn ploeg sinds de oprichting van zijn team', aldus eerder berichten.

DSM-firmenich was laatste jaren vooral talentenbrigade

De laatste jaren was DSM-firmenich verworden tot een talentenbrigade, waarbij de grote sterren vaak het vertrokken naar de grotere teams in de WorldTour. Tom Dumoulin en Sam Oomen gingen naar Jumbo-Visma, Wilco Kelderman en Lennard Kämna naar BORA-hansgrohe en Ilan Van Wilder koos voor Soudal-Quick Step. Met jong wielertalent sloeg DSM-firmenich een nieuwe weg in, al probeerde het daarbij altijd toe te slaan bij buitenkansjes. Zo rijden grote namen als Romain Bardet en John Degenkolb momenteel bij de ploeg en keert in 2024 Warren Barguil terug op het oude nest.

Grootste transfer van deze winter is echter die van Fabio Jakobsen, waarmee DSM-firmenich weer hoopt mee te doen in de sprints, zoals in de hoogtijdagen met Marcel Kittel het geval was. Met PostNL, een groot bedrijf in Nederland en België, zal er normaliter meer gekeken worden naar Nederlands en Belgisch wielertalent. Ook het oranje van het postbedrijf zal in het tenue voor 2024 verschijnen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws