Van Aert krijgt bekend gezicht als nieuw 'aanspreekpunt' bij Jumbo-Visma: 'Het zal klikken tussen die twee' Wielrennen
Wielrennen

Van Aert krijgt bekend gezicht als nieuw 'aanspreekpunt' bij Jumbo-Visma: 'Het zal klikken tussen die twee'

Van Aert krijgt bekend gezicht als nieuw 'aanspreekpunt' bij Jumbo-Visma: 'Het zal klikken tussen die twee'

Wout van Aert gaat vanaf 2024, of eigenlijk vanaf heden al, nauw samenwerken met Mathieu Heijboer. De Nederlander is de opvolger van Marc Lamberts, die na een jarenlange samenwerking met Van Aert naar BORA-hansgrohe vertrok. Heijboer is een bekend gezicht bij Jumbo-Visma, daar hij al jaren Head of Performance is.

In gesprek met HLN vertelt men vanuit Jumbo-Visma dat er voor Van Aert eigenlijk weinig gaat veranderen. Heijboer werkt al jarenlang samen met de Belg, vooral bij het tijdrijden. Hij is tevens de spil in de performance van de hele ploeg, waarvan Van Aert dus slechts een onderdeel is. 'Het wordt niet spectaculair anders, eerder een kwestie van details', aldus uittredend woordvoerder Ard Bierens namens de ploeg.

Heijboer geen coach van Van Aert, maar van Jumbo-Visma

Dat Van Aert met Lamberts zijn privé-trainer verliest, is volgens Bierens ook niet waar. 'Wout en Marc hadden en hebben nog steeds een bijzonder hechte band met elkaar. Maar het is niet zo dat er intern sprake was van een bepaalde exclusiviteit. Elke ingreep of beslissing is er één van het hele performance team, waarin iedereen wordt uitgespeeld op zijn/haar specifieke skills en kwaliteiten. In die zin wordt Mathieu voor Wout eerder het nieuwe ‘aanspreekpunt’ binnen de ploeg, eerder dan zijn nieuwe coach of trainer.'

'Dat het zal klikken tussen die twee, lijdt geen enkele twijfel', klinkt het verder. 'Wout is iemand die voortdurend op zoek gaat naar nieuwe prikkels, die hem zowel fysiek als mentaal beter kunnen maken. Wat dat betreft zit hij ongetwijfeld aan het juiste adres bij Mathieu, een man die openstaat voor consensus. Na al die jaren weten we onderhand wel wat voor Wout werkt en wat niet. Uiteraard wordt het wat aanpassen. En zal Heijboer er op bepaalde vlakken een iets andere benadering op nahouden dan Lamberts. Maar hun beide visies leunen wel dicht bij elkaar aan.'

Wil jij een gokje wagen op de duels van het Nederlands elftal? Via deze link kom je in aanmerking voor €60,- aan free bets!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws