Campenaerts na zege in Leuven: 'Had vertrouwen, maar Styby was in principe de snellere man' Wielrennen
Wielrennen

Campenaerts na zege in Leuven: 'Had vertrouwen, maar Styby was in principe de snellere man'

Campenaerts na zege in Leuven: 'Had vertrouwen, maar Styby was in principe de snellere man'

Victor Campenaerts heeft de Tour of Leuven - Memorial Jef Scherens gewonnen, de Belgische eendaagscoureur, voormalig tijdritspecialist, was in de sprint-a-deux te snel voor zijn medevluchter Zdenek Stybar. De sterke renner laat na afloop weten zeer tevreden te zijn met deze zege.

In het flashinterview vertelt de VocSnor hoe hij zich voelde tijdens de koers. 'Ik ben zeer blij met deze overwinning. Ik had op voorhand deze koers aangeduid, ik wilde hier echt goed zijn. Ik vind het een fantastisch parcours en ken het zeer goed, ik heb hier lang in de buurt gewoond', aldus Campenaerts, die op deze wegen twintigste werd op het WK vorig jaar.

Zijn Lotto Soudal ploeg was de hele koers voorin te zien en stuurde constant renners mee met vluchtgroepen. 'We waren heel gemotiveerd vandaag. We hebben de hele dag controle gehad.' In de slotfase reed de Belg weg samen met Stybar, een sterke renner om mee op pad te zijn. 'Ik had wel vertrouwen dat ik een kans had, maar Styby was in principe de snellere man.' Op de Bondgenotenlaan, waar de koers eindigde, bleek Campenaerts toch nog een betere sprint in huis te hebben.

Campenaerts: 'We koersen niet voor de punten'

De punten die deze zege oplevert zijn zeer welkom voor Lotto Soudal, dat verwikkeld is in een hevige strijd om in de WorldTour te blijven. Desondanks vertelde Campenaerts dat de punten niet het hoofddoel zijn van zijn ploeg. 'We koersen niet voor de punten. Natuurlijk zijn ze, als ze komen, wel mooi meegenomen.'

Tot slot had hij nog een mooie boodschap voor wielrennen in Afrika. 'Wielrennen draait niet alleen om winnen. Voor mij betekent het verschillende dingen, waaronder vriendschap. Voor mensen in Afrika is dat onder andere hoop. Ik heb een tijd bij Qhubeka gefietst, zij hebben een project waarbij ze fietsen naar Afrika brengen. Op die manier kunnen ze mensenlevens veranderen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws