Campenaerts zet Qhubeka ASSOS in de markt: 'Moeten een sponsor vinden' Wielrennen
Wielrennen

Campenaerts zet Qhubeka ASSOS in de markt: 'Moeten een sponsor vinden'

Campenaerts zet Qhubeka ASSOS in de markt: 'Moeten een sponsor vinden'

Qhubeka ASSOS rijdt op dit moment de pannen uit het dak in de Giro d'Italia, maar het is nog maar de vraag in welke vorm we de ploeg in 2022 terugzien. Na het binnenhalen van de derde ploegzege benadrukte Victor Campenaerts het belang van het vinden van een nieuwe sponsor.

Het was geen gemakkelijk najaar voor veel renners van het huidige Qhubeka ASSOS. Eind 2021 hing de toekomst van de ploeg aan een zijden draadje. NTT, de vorige hoofdsponsor, besloot te stoppen uit het project, waarna er voor lange tijd geen nieuwe geldschieter gevonden werd. Pas op het allerlaatste moment werd bekend dat kledingmerk ASSOS te hulp kon schieten. Daardoor konden veel renners gelukkig actief blijven op het hoogste niveau van de wielersport, waaronder ook Campenaerts.

'Iedereen twijfelde of hij nog wel prof zou zijn'

Victor Campenaerts

Hoewel de ploeg de afgelopen jaren niet altijd de grootste successen boekte, lijken de puzzelstukjes in deze Giro d'Italia allemaal op hun plaats te vallen. Voordat Campenaerts raak schoot, waren ook Giacomo Nizzolo en Mauro Schmid al een het feest met een etappezege. Wat is er dan precies veranderd bij het team? 'Het was erg lastig voor het team om te overleven', legt de Belgische ritwinnaar uit op de persconferentie. 'Iedereen binnen het team twijfelde of hij nog prof zou zijn. Iedereen is nu extreem blij dat hij die kans nog krijgt.'

Campenaerts zal hopen dat hij niet in eenzelfde soort situatie terechtkomt als vorig jaar, waardoor hij de schijnwerpers nu maar alvast op de contractstatus van de ploeg wijst. Ook voor 2022 heeft de ploeg namelijk nog geen zekerheid. 'We moeten opnieuw een sponsor vinden om in leven te blijven', geeft hij aan. 'Ik denk dat we ons goed in de markt zetten met drie ritzeges. Welk ander team doet dat?'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws