Canada bezorgt De Lie eerste zege op hoogste niveau: 'Keek deze wedstrijd als kleine jongen op TV' Wielrennen
Wielrennen

Canada bezorgt De Lie eerste zege op hoogste niveau: 'Keek deze wedstrijd als kleine jongen op TV'

Canada bezorgt De Lie eerste zege op hoogste niveau: 'Keek deze wedstrijd als kleine jongen op TV'

De GP Quebec liep vrijdag uit op een triomf van Arnaud De Lie, de 21-jarige stier van Lotto-Dstny. Namens de Belgische formatie legde hij een geweldige eindspurt af, waar de concurrentie in de Canadese stad eigenlijk alleen maar kon naar kon kijken.

De Lie won hiermee zijn eerste WorldTour-wedstrijd en dat betekende veel voor hem, zo liet hij weten na afloop. 'Als kleine jongen bekeek ik deze wedstrijd heel vaak op televisie en om hier nu te winnen bij mijn debuut en deze overwinning te kunnen toevoegen aan mijn palmares is fantastisch. Aangezien dit pas mijn eerste deelname aan de GP Québec is, heb ik de voorgaande edities vaak herbekeken en dat leerde me heel wat.'

Tactisch wist de Waal dus wat hem te wachten stond. 'Ik probeerde zoveel mogelijk krachten te sparen tot aan de eindsprint, dat was het allerbelangrijkste. We reden met de ploeg een perfecte koers, maar richting de eindsprint zat ik wat ver. Gelukkig had ik nog twee ploegmaats bij die de forcing hebben gevoerd. Ik moest mijn sprint vroeg inzetten en had heel wat plekken goed te maken, maar ik had meteen een goede snelheid en kon het houden tot op de meet', verwoordt hij zijn indrukwekkende spurt met lange halen.

De Lie denkt dat er met deze vorm ook wel iets mogelijk is in Montreal

Deze zege doet deugd bij De Lie en de zijnen, zoveel moge duidelijk zijn. 'Om renners als Corbin Strong en Michael Matthews op dit soort aankomsten te verslaan, is niet simpel. Ik ben dan ook enorm gelukkig met deze eerste overwinning op WorldTour-niveau', aldus de Belg, die zich wel nog weinig illusies maakt voor de volgende test op zondag. 'De GP Montréal is nog wat zwaarder en in principe is Maxim Van Gils onze beste troefkaart. Maar met de vorm waarin ik nu verkeer, is er misschien wel nog iets mogelijk', houdt hij toch een kaart open voor de koers met bijna 5000 hoogtemeters.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws