Ploegleider Jumbo-Visma wilde positie verbeteren: 'Jammer voor Evenepoel dat hij moest lossen' Wielrennen
Wielrennen

Ploegleider Jumbo-Visma wilde positie verbeteren: 'Jammer voor Evenepoel dat hij moest lossen'

Ploegleider Jumbo-Visma wilde positie verbeteren: 'Jammer voor Evenepoel dat hij moest lossen'

De dertiende etappe van de Vuelta a España was een groot succes voor Jumbo-Visma. Niet alleen domineerden Jonas Vingegaard, Sepp Kuss en Primoz Roglic op de flanken van de Col du Tourmalet, ook zakten grote concurrenten als Remco Evenepoel en Joao Almeida finaal door het ijs. De mannen van de Nederlandse ploeg staan nu eerste, tweede en derde in het algemeen klassement.

Ploegleider Marc Reef is dan ook te spreken over zijn kopmannen, maar heeft ook een goed woordje voor zijn betrouwbare knechten. 'Ten eerste: complimenten aan Robert Gesink! Hij heeft bijna de hele rit in zijn eentje gecontroleerd. Op de eerste klim, de Col d'Aubisque, maakte hij tempo. Toen hij op de tweede klim gelost werd, bleef hij vechten om terug te komen. Dat was ook belangrijk voor onze drie kopmannen, want nu kon Wilco Kelderman ook nog even rusten en hadden we een man extra om in de vallei te controleren', aldus Reef bij Eurosport.

Reef leeft mee met Evenepoel

Door het moordende tempo van de Jumbo-Visma-ploeg, moest Remco Evenepoel al lossen op de Col d'Aubisque, met nog meer dan tachtig kilometer te gaan. De Belgische klassementsrenner zou maar liefst 27 minuten verliezen. 'Dat is niet iets waar je rekening mee houdt', aldus Reef. 'Wij hadden ons plan en dat voerden we goed uit, maar dit is natuurlijk heel erg vervelend voor Remco. Hij heeft ook heel hard gewerkt om hier in topvorm aan de start te staan. Ik heb geen idee waarom hij moest lossen, maar het is jammer voor hem.'

De Jumbo-Visma-kopmannen hadden hun grootste rivaal gelost, maar wilden toch de andere klassementsrenners in de problemen brengen. 'Wij stonden er voor de start al goed voor, maar we wilden onze positie verbeteren. Er was van tevoren afgesproken dat Jonas als eerste zou gaan. Dat was in de bus al afgesproken, maar daar waren de jongens ook over in discussie tijdens de wedstrijd. Het zorgde ervoor dat Sepp kon volgen, terwijl andere mannen moesten werken om Jonas terug te halen. Wanneer je de nummers hebt, kun je dit doen. Maar je hebt ook de benen nodig. Kuss was in de Giro en de Tour al een van de beste klimmers ter wereld, en dat laat hij nu weer zien. Het was een geweldige teamprestatie. We staan er goed voor momenteel.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws