Jumbo-Visma snijdt adem kopman Laporte af in Canada: 'Lead-out iets té voortvarend' Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma snijdt adem kopman Laporte af in Canada: 'Lead-out iets té voortvarend'

Jumbo-Visma snijdt adem kopman Laporte af in Canada: 'Lead-out iets té voortvarend'

Wie vrijdagavond opbleef om de eindsprint van de GP Quebec live te bekijken, kon niet anders dan concluderen dat het er lange tijd goed uitzag voor de troepen van Jumbo-Visma. Christophe Laporte leek op weg om de Canadese WorldTour-koers te winnen na goed voorbereidend werk, maar moest het uiteindelijk doen met plek zes.

In de slotkilometer leek Jumbo-Visma de enige ploeg die nog iets van een trein op de rails kreeg, met met name Tiesj Benoot en Sam Oomen in een goede ondersteunende rol. Laporte kon de spurt zodoende goed aangaan, maar verdween naarmate de meters vorderden toch iets meer naar achteren in de stad in Oost-Canada.

'Christophe voelde zich goed, dus het was ons plan om met hem te sprinten', was de uitleg van ploegleider Frans Maassen na afloop. De ploeg heeft een goede koers gereden en onze intentie tot uitvoering gebracht. Het is in deze wedstrijd meestal een sprint van de stervende zwanen', maakte hij zich al op voor dit wedstrijdscenario, waarin de Belg Arnaud De Lie (Lotto-Dstny) uiteindelijk als beste naar voren kwam.

Ploegleider Maassen: 'Laporte leek goed genoeg voor een podiumplaats'

'Ik denk dat we iets té voortvarend aan de lead-out begonnen, waardoor de adem van Christophe een beetje werd afgesneden', zoekt Maassen naar een verklaring voor de mindere sprint. 'Hij leek goed genoeg voor een podiumplaats. Natuurlijk wil je altijd winnen, maar we hebben een sterke koers gereden. Daarmee mogen we ons tevreden stellen', complimenteert hij zijn mannen, die de hele dag door beukwerk van de gebroeders Van Dijke en Tosh Van der Sande goed vooraan reden.

Zondag hebben ze in Canada een nieuwe afspraak, als de GP Montreal op de rol staat. Daar wordt Benoot door zijn ploeg nog iets meer naar voren geschoven dan vrijdag het geval is, omdat die koers bijna 5000 hoogtemeters bevat.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws