Carapaz was topfavoriet, maar rijdt anonieme Vuelta: 'Ben niet in de vorm die ik graag had gewild' Wielrennen
Wielrennen

Carapaz was topfavoriet, maar rijdt anonieme Vuelta: 'Ben niet in de vorm die ik graag had gewild'

Carapaz was topfavoriet, maar rijdt anonieme Vuelta: 'Ben niet in de vorm die ik graag had gewild'

Richard Carapaz, doet die ook mee aan de Vuelta a España? De beoogde kopman van INEOS Grenadiers kwam in het openingsweekend in Nederland even in beeld na een kleine tuimeling, maar verder zagen we hem louter lossen en in de anonimiteit verdwijnen. In gesprek met Zuid-Amerikaanse media legt Carapaz uit waarom hij de topvorm niet heeft.

Carapaz kwam naar de Vuelta om te winnen, zo sprak hij enthousiast uit. Niet zo gek, want hij was eerder dit jaar nog dichtbij de eindzege in de Giro d'Italia. Pas op de voorlaatste dag werd hij uit het roze gereden door Jai Hindley. Carapaz werd vorig jaar derde in de Tour de France en in coronajaar 2020 tweede in de Vuelta. Het volgde allemaal na zijn verrassende eindzege in de Giro van 2019. Sindsdien zette Carapaz zichzelf op de kaart als vaste klant in het grote rondewerk.

Carapaz viel twee keer in Ronde van Polen

In de Vuelta van dit jaar wil het echter nog niet vlotten. Carapaz kon nog geen enkele bergetappe mee met de besten en staat na elf etappes op bijna twintig minuten van leider Remco Evenepoel. Dat had hij zelf ook niet helemaal verwacht. 'Ik ben na de Giro naar Ecuador gegaan en heb daar veel getraind. Ik koerste alleen in de Ronde van Polen, waar ik twee keer viel. Dat heeft mijn lichaam wel gemerkt. In deze Vuelta ligt het niveau heel hoog en ik ben simpelweg niet goed genoeg.'

Carapaz accepteert de situatie en hoopt deze Vuelta nog mee te doen om dagsucces. 'Uiteindelijk ben ik niet in de vorm die ik graag had gewild, dat kan soms. Er ligt nog een halve Vuelta voor ons om te vechten voor een mooi resultaat. Ik heb er alles aan gedaan, dus neem mezelf ook niets kwalijk. Ik heb al mooie dingen laten zien dit seizoen, maar nu is het tijd om de focus te richten op etappezeges.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws