Evenepoel baalt om opgave Alaphilippe: 'Hij was heel goed aan het rijden de laatste dagen' Wielrennen
Wielrennen

Evenepoel baalt om opgave Alaphilippe: 'Hij was heel goed aan het rijden de laatste dagen'

Evenepoel baalt om opgave Alaphilippe: 'Hij was heel goed aan het rijden de laatste dagen'

Een rustige vlakke etappe, de sprintersploegen die controleerden zodat zijn ploeg geen krachten moest verspillen. Het zag er allemaal goed uit voor Remco Evenepoel, tot Julian Alaphilippe tegen de grond ging en de Vuelta a España moest verlaten. De leider in het algemeen klassement reageerde in het flashinterview op het uitvallen van zijn ploegmaat bij Quick Step-Alpha Vinyl.

Een bocht naar rechts en een slipper van Alaphilippe waren voldoende om de dag van Quick Step-Alpha Vinyl een stuk minder geslaagd te maken. Evenepoel moet zo de laatste anderhalve week van de Vuelta ingaan met nog vijf ploegmaats. 'Het maakt het in ieder geval een veel minder mooie dag dan we verwacht hadden. Ik weet niet precies wat er gebeurd is en wat de gevolgen zijn voor Julian, maar het is in ieder geval een groot verlies voor de ploeg. Ik hoop dat hij het al bij al goed stelt en dat hij niet te veel afziet', aldus Evenepoel.

Evenepoel heeft vertrouwen in overgebleven ploegmaats

Wat er precies gebeurd is bij de valpartij van Alaphilippe is niet duidelijk. Was de wereldkampioen even onoplettend, lag er wat vuil op de grond of was het gewone brute pech. Ook Evenepoel kon ons niets meer vertellen. 'Ik reed voor hem, dus ik heb niets gezien. Ik heb geen idee wat er gebeurd is. Het is echt jammer dat dit gebeurt, zeker in zo'n rustige rit.'

Evenepoel's voorsprong mag dan wel geruststellend zijn - dichtste achtervolger Primoz Roglic volgt al op 2.41 minuten -, de afwezigheid van Alaphilippe zal gevoeld worden in de bergen in het vervolg van deze Vuelta. 'Julian was heel goed aan het rijden de laatste dagen, maar we zijn niet het enige team dat renners ziet uitvallen. Het is jammer dat we hem verliezen want zijn vorm was echt goed. Maar ik heb vertrouwen in mijn andere ploegmaats dat ze het heel goed gaan doen de komende weken', zo blijft Evenepoel positief.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws