Cavendish bedankt ploeg na missen massasprint: 'Ik ben zo trots op ze, zo trots' Wielrennen
Wielrennen

Cavendish bedankt ploeg na missen massasprint: 'Ik ben zo trots op ze, zo trots'

Cavendish bedankt ploeg na missen massasprint: 'Ik ben zo trots op ze, zo trots'

Het was woensdag niet de dag van Mark Cavendish. De sprinter van Quick Step-Alpha Vinyl kwam op de enige col van de dag in de problemen en moest lossen toen Alpecin-Fenix het tempo opschroefde. Zijn achterstand op de top was uiteindelijk dermate groot dat hij niet meer kon terugkomen om te sprinten voor de overwinning.

De winst in de vijfde etappe ging naar Arnaud Démare (Groupama-FDJ). Ook de Fransman moest door toedoen van de ploeg van Mathieu van der Poel lossen, maar zijn achterstand was klein genoeg om na de afdaling weer aan te sluiten. Caleb Ewan was de andere grote sprinter die moest lossen en niet meer kon terugkomen. Zo waren de twee snelste mannen gelost en leek het een duel te worden tussen Démare, Fernando Gaviria en Giacomo Nizzolo. Het was de Fransman die uiteindelijk de bloemen in ontvangst mocht nemen, nadat hij perfect werd afgezet door ploeggenoot Ramon Sinkeldam.

Cavendish: 'Als we allemaal samen waren gekomen, waren we waarschijnlijk teruggekomen'

Cavendish deed na afloop zijn verhaal en vertelt hoe zijn dag verliep. 'Wat kan je doen? Je moet het gewoon proberen. We zaten dertig seconden achter Groupama-FDJ en Ewan zat achter ons. Als we allemaal samen waren gekomen, waren we waarschijnlijk teruggekomen.' Zo ging het uiteindelijk niet. Groupama-FDJ, het team van Démare, wist in de afdaling weer aan te sluiten bij het peloton.

Cavendish spreekt na afloop wel zijn lof uit over de ploeg, die keihard voor hem hebben gewerkt. 'Ik ben zo trots op ze, zo trots. Wat kun je uiteindelijk doen, we hebben het geprobeerd', zo laat hij weten tegenover Cycling Weekly. Donderdag krijgen Cavendish en Ewan een nieuwe kans, als het parcours een stuk vlakker is dan woensdag. In de finale loopt het hier en daar nog licht omhoog, maar dat mag geen problemen opleveren voor de snelle heren. Cavendish gaat daar voor zijn tweede overwinning in deze Giro, Ewan hoopt zijn eerste te bemachtigen.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws