Gaviria teleurgesteld na tweede plaats in sprint: 'Ketting van Richeze vloog eraf' Wielrennen
Wielrennen

Gaviria teleurgesteld na tweede plaats in sprint: 'Ketting van Richeze vloog eraf'

Gaviria teleurgesteld na tweede plaats in sprint: 'Ketting van Richeze vloog eraf'

Fernando Gaviria is in de vijfde etappe van de Giro d’Italia als tweede geëindigd. De 27-jarige Italiaan van UAE Team Emirates moest zijn meerdere erkennen in Arnaud Démare, waardoor hij nog even moet wachten op zijn eerste ritzege in deze Giro.

Gaviria is in goede vorm en eindigde zondag al als derde in de eerste massasprint van deze ronde. Dat deed hij destijds achter Mark Cavendish en Démare. Cavendish kwam er dit keer niet aan te pas, doordat de Brit op de enige grote col van deze etappe op voldoende achterstand werd gezet door toedoen van Alpecin-Fenix. Hetzelfde gold voor Caleb Ewan, die deze Giro al met veel pech te maken heeft en aan de voet van de klim met mechanische problemen te maken kreeg. Gaviria overleefde de klim gemakkelijker, maar zag de geloste Démare in de afdaling weer aansluiten. Het was de Fransman die hem in de sprint uiteindelijk ook de baas was.

Waar Démare een uitstekende sprinterstrein tot zijn beschikking had, gold dat niet voor de lead-out van Gaviria. 'De ketting van Richeze (Maximiliano, red.) vloog er op één kilometer van de meet af', zo laat een teleurgestelde Gaviria weten. 'De woede en frustratie is omdat ik wil winnen. Om zo dichtbij te komen met de goede benen die ik had.. We probeerden er voor te vechten, maar verloren en dat is niet leuk. Er komen nog veel etappes aan en we zullen het blijven proberen', zo tekent Ciclismo Internacional na afloop van de race op.

Donderdag staat er opnieuw een rit voor de snelle mannen te wachten. Dan is het parcours zo goed als vlak en lijken ook Cavendish en Ewan zich gewoon weer in de strijd om de dagzege te kunnen mengen. Voor Gaviria wordt het de volgende kans op een ritzege in de Giro, waar hij er eerder al vijf van wist te winnen. Zijn laatste zege dateert uit 2019, terwijl Gaviria in 2017 nog vier etappes wist te winnen.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws