Cavendish blij met zege, maar ook kritisch richting jonge ploegmaat: 'Heb Schmid niet gezien' Wielrennen
Wielrennen

Cavendish blij met zege, maar ook kritisch richting jonge ploegmaat: 'Heb Schmid niet gezien'

Cavendish blij met zege, maar ook kritisch richting jonge ploegmaat: 'Heb Schmid niet gezien'

Mark Cavendish heeft de eerste massasprint in deze Giro d'Italia op indrukwekkende wijze gewonnen. De Brit werd goed gebracht door zijn ploegmaats, maar moest de sprint toch van ver aangaan. Cavendish hield uiteindelijk knap stand. Arnaud Démare werd tweede, Fernando Gaviria vervolledigde het podium. 'Ik zei het al voor de Giro, maar we hebben echt een fantastische groep', aldus Cavendish in het flashinterview.

De derde etappe van deze Giro zal niet in de geschiedenisboeken komen. Het werd een saaie etappe aan een gezapig tempo, maar wel met een mooie sprint. De mannen van Quick Step-Alpha Vinyl wachtten lang, maar kwamen op het ideale moment eruit. 'Ik ben heel blij', zo trapt de renner van Quick Step meteen een open deur in. 'Het is echt mooi dat ik hier kan winnen. Ik wilde het meteen goed doen in de eerste sprint en dat is duidelijk gelukt.'

Cavendish: 'Het was zaak van de kant te houden'

Cavendish strooit met lof richting zijn ploegmaats, maar uit toch wat kritiek op één van hen. 'We zijn hier met een half team voor de bergen en een half team voor de sprints. Pieter Serry deed goed zijn werk. Davide (Ballerini, red.) en Mauro (Schmid, red.) moesten ons voorin houden in de finale, maar Mauro heb ik niet gezien. Davide heeft de laatste tien, misschien wel vijftien, kilometer met zijn neus in de wind gereden. Het was eigenlijk de bedoeling dat hij de sprint zou aantrekken, maar dat liep dus anders. Ik zei het al voor de Giro, maar we hebben echt een fantastische groep. Ballerini, Van Lerberghe (Bert, red.), Mørkøv (Michael, red.)... Ze hebben gepresteerd vandaag!'

De laatste honderden meters verliepen wel niet vlekkeloos. Cavendish moest vroeg aangaan. 'In de laatste kilometer kwamen de andere teams langszij. Mørkøv bleef heel kalm, maar ik moest wel van ver gaan. Ik denk dat het nog driehonderd meter was. Dan was het zaak van de kant te houden, en ik kon uiteindelijk standhouden.' Het is voor de Brit zijn eerste zege in negen jaar in de Giro, en al zijn zestiende in totaal.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws