Is ongeïnteresseerde Cavendish klaar voor de Giro? 'Ik ben goed voorbereid en in vorm' Wielrennen
Wielrennen

Is ongeïnteresseerde Cavendish klaar voor de Giro? 'Ik ben goed voorbereid en in vorm'

Is ongeïnteresseerde Cavendish klaar voor de Giro? 'Ik ben goed voorbereid en in vorm'

Of Mark Cavendish om 14.30 uur wilde aanschuiven bij de persconferentie van zijn ploeg Quick Step-Alpha Vinyl richting de Giro d'Italia? Nou, met frisse tegenzin. De Brit antwoordde kort, ongeïnteresseerd, maar liet nog wel wat dingen los over zijn doelen in de komende drie weken.

Op de vraag of Cavendish net zo nerveus is als dat hij een jaar geleden was voor de Tour de France? 'Ik ben goed voorbereid voor de Giro en in vorm. Ik ben vrij relaxed', zo klinkt het na een korte pauze. Of hij het ermee eens is dat er zes á zeven kansen zijn voor sprinters in de eerste grote ronde van het jaar? 'Er zijn een paar kansen', aldus Cavendish.

De spurtbom opent pas als hem wordt gevraagd naar de aanwezigheid van Michael Mørkøv in zijn Giroploeg. De Deense wonderleadout werd recent toegevoegd aan de Quick Step-ploeg, na het wegvallen van Ilan Van Wilder. 'Ik ben heel blij dat hij er is, ik hou ervan om met hem te werken. We hebben een sterke ploeg, ik vertrouw ze volledig. Met Bert Van Lerberghe en Davide Ballerini heb ik nog twee ijzersterke leadouts.'

Cavendish sluit puntentrui uit in Giro

Cavendish reed de Giro voor het laatst in 2013, toen hij vijf (!) etappes won. Met een dergelijke prestatie zou hij - net als in 2013 - deze Giro d'Italia voor het puntenklassement kunnen gaan. Zo denkt hij er echter niet over. 'De puntentrui is nooit echt in mijn gedachten geweest. Dan moet je consistent zijn in alle etappes, dat is niet voor het type renner dat ik ben.'

Cav lijkt in ieder geval toch wel een beetje blij dat hij in Boedapest is neergestreken voor de Girostart. 'Ik heb de Giro voor het laatst negen jaar geleden gereden. Ik hou van de race, al is de dynamiek van de wedstrijd nu misschien anders.' Om er wel bij te zeggen dat hij - ondanks ritzeges in Oman, de UAE en Milaan-Turijn - een lastige aanloop heeft gehad. 'Het was lastiger om klaar te zijn. Omdat ik vroeg in het seizoen won, vergeten mensen dat ik in november nog een klaplong heb opgelopen', zo doelt hij op zijn crash bij de Zesdaagse in Gent, eind 2021.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws