Cavendish gaat naast Tourrecord ook voor Giro d'Italia: 'Met etappezeges relaxed naar de Tour' Wielrennen
Wielrennen

Cavendish gaat naast Tourrecord ook voor Giro d'Italia: 'Met etappezeges relaxed naar de Tour'

Cavendish gaat naast Tourrecord ook voor Giro d'Italia: 'Met etappezeges relaxed naar de Tour'

Mark Cavendish rijdt in 2023 in principe de Giro d'Italia en de Tour de France, zo vertelt Astana-ploegbaas Alexandre Vinokourov bij Cyclingnews. De Brit kwam na een turbulente winter bij Astana Qazaqstan terecht en zal daar als sprintkopman in twee grote rondes worden uitgespeeld.

Het verhaal is inmiddels wel bekend: Cavendish moest weg bij Quick Step en zou als grote man worden binnengehaald bij B&B Hotels. Het Franse wielerproject werd uiteindelijk afgeblazen, alvorens Astana ruimte maakte voor Cavendish in de selectie. Bij Astana heeft Cav als grote doel om zijn 35e etappezege in de Tour de France te winnen, waarmee hij het record van Eddy Merckx zou overnemen.

Als voorbereiding op de Tour zien we Cavendish in principe ook terug in de Giro, waar ook een hoop sprintkansen klaarliggen. 'We willen wedstrijden winnen en concentreren ons dan op de Giro en de Tour', zo bevestigt Vinokourov de plannen. 'Ik weet niet of hij de Giro gaat uitrijden, maar als hij daar etappes wint, is dat een goede motivatie om relaxed naar de Tour te gaan. Mark staat ervoor open, hoe meer races je doet, hoe beter het is.'

Cavendish na Ronde van Oman naar UAE Tour

Naast 34 etappezeges in de Tour (eveneveel als Merckx) staat de teller van etappes in de Giro d'Italia op zestien voor Cavendish. De kop bij Astana is er inmiddels af, daar de Brit in de Muscat Classic en Ronde van Oman zijn eerste wedstrijdkilometers in het lichtblauw maakte. Zijn volgende wedstrijd is de UAE Tour, waar hij onder meer Caleb Ewan (Lotto), Sam Bennett (BORA), Elia Viviani (INEOS) en Tim Merlier (Quick Step) treft.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws