Cavendish wil met goede benen voor succes gaan in UAE Tour: 'Het is een soort WK voor sprinters' Wielrennen
Wielrennen

Cavendish wil met goede benen voor succes gaan in UAE Tour: 'Het is een soort WK voor sprinters'

Cavendish wil met goede benen voor succes gaan in UAE Tour: 'Het is een soort WK voor sprinters'

Mark Cavendish is vrijdag definitief aangekondigd voor de UAE Tour. De Brit reed afgelopen week al de Ronde van Oman, waarin hij niet verder kwam dan een 21e plek in de eerste etappe.

Cavendish hoopt in de UAE Tour beter te doen, zo brengt hij naar buiten via de organisatie van die koers. 'Ik ben dit seizoen bij een nieuwe ploeg', doelt hij op Astana Qazastan Team. 'Ik heb een goede winter achter de rug en heb mijn teamgenoten leren kennen. Ik ben blij met waar ik nu sta en hoop snel mooie resultaten te kunnen behalen.'

'Zoals altijd ben ik gemotiveerd om de UAE Tour te rijden', aldus Cavendish, die vorig jaar een rit won in de koers. 'Het is een plek die ik goed ken en een wedstrijd die ik vaak heb gereden. Het is een soort WK voor sprinters en ik denk dat het belangrijk is om goed te beginnen.'

In totaal zullen er zo'n vijf sprinterskansen zijn in de UAE Tour, die aankomende maandag van start gaat. De concurrentie is niet mals: Dylan Groenewegen, Caleb Ewan, Sam Bennett, Elia Viviani en Tim Merlier doen ook mee vanuit het spurtersgilde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws