Coronavrije Démare gooit programma om: wel UAE Tour, geen Kuurne-Brussel-Kuurne Wielrennen
Wielrennen

Coronavrije Démare gooit programma om: wel UAE Tour, geen Kuurne-Brussel-Kuurne

Coronavrije Démare gooit programma om: wel UAE Tour, geen Kuurne-Brussel-Kuurne

Arnaud Démare weet dan eindelijk waar hij zijn jaar 2023 aan zal vatten. De Fransman moest eerder de afgelaste Tour of Antalya en door corona de Ronde van de Algarve missen, maar is vrijdag op het vliegtuig gestapt naar Abu Dhabi voor de UAE Tour.

Démare wilde eigenlijk voor veel ritzeges - hij wil dit jaar de honderd profzeges aantikken - gaan in de Turkse koers rondom Antalya, maar die werd begrijpelijk gecanceld na de verschrikkelijke aardbeving in dat land. Vervolgens zou de spurter herbeginnen in de Algarve, maar dit ging dan weer niet door corona.

Nu zal hij dus starten in de UAE Tour, waar hij meteen de degens zal kruisen met topspurters als Caleb Ewan, Dylan Groenewegen, Sam Bennett en Caleb Ewan. Die koers duurt tot en met zondag en dat betekent dat Démare Kuurne-Brussel-Kuurne, waar hij eigenlijk voor de overwinning wilde gaan, zal moeten schrappen.

Selectie Groupama-FDJ UAE Tour 2023

Arnaud Démare
Ignatas Konovalovas
Bram Welten
Laurence Pitchie
Clément Davy
Michael Storer
Reuben Thompson

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news