CEO Lotto-Dstny 'probeerde Ewan te helpen': 'Ik heb spijt van sommige publieke uitspraken over Caleb' Wielrennen
Wielrennen

CEO Lotto-Dstny 'probeerde Ewan te helpen': 'Ik heb spijt van sommige publieke uitspraken over Caleb'

CEO Lotto-Dstny 'probeerde Ewan te helpen': 'Ik heb spijt van sommige publieke uitspraken over Caleb'

Stéphane Heulot en Caleb Ewan hebben flink met elkaar in de clinch gelegen na afloop van de meest recente Tour de France. De Australische spurter presteerde volgens de Belgische CEO van Lotto-Dstny niet naar behoren, met flink wat bekvechten in de media tot gevolg. Heulot steekt nu voor een deel hand in eigen boezem.

Ewan werd in de eerste twee sprints van de Tour de France derde en tweede, maar verloor al rap het goede momentum van de eerste week. De Australiër kwam de bergen met alle moeite over en moest in rit dertien opgeven. 'Ik ben zeer, zéér ontgoocheld in hem. Zo stap je niet uit de Tour. Hij heeft gewoon het hoofd laten hangen. Op een manier waar ik geen goed woord over kan zeggen. Een echte kampioen tilt zijn ploeg op, die doet dit niet', aldus Heulot toen.

Heulot: 'We hebben alles geprobeerd om Ewan te helpen'

Wat volgde was een heuze soap, waarin Ewan ondanks een doorlopend contract zelfs mocht vertrekken bij het team. Op een bepaald moment leek Ewan zelfs zijn fiets aan de haak te hangen. Die ergste storm lijkt nu te zijn gaan liggen en Ewan koerst weer namens de ploeg. Heulot blikt nu met een heldere visie terug op die situatie. 'We zijn in gesprek met Caleb en zijn makelaar over hoe we hem kunnen helpen. Caleb heeft talent, maar nu komt dat niet tot uiting. We hebben echt alles geprobeerd om hem te helpen', zo geeft Heulot aan in een interview met Het Laatste Nieuws.

Heulot leek in zijn kritiek een beetje de stijl van Patrick Lefevere over te nemen. Zelf denkt hij daar anders over. 'Ik ben niet akkoord met wat Patrick heeft gezegd over bijvoorbeeld Julian Alaphilippe. Ik heb dingen over Caleb gezegd die ik meende, maar ik had dat misschien intern moeten afhandelen. Ik heb dan ook spijt dat het zo is gelopen.'

Heulot en Ridley gingen niet soepel uit elkaar

De CEO kreeg het ook enigszins aan de stok met fietsenmerk Ridley. Na een lange samenwerking beëindigde Heulot namelijk de samenwerking, tot ongenoegen van het fietsenmerk. 'Ik heb nooit beweerd dat de fiets niet goed zijn. We hebben dit jaar twintig koersen gewonnen met hun fietsen, maar zoals elke ploeg zijn wij op zoek naar extra geld om te voldoen aan de huidige eisen van performance. We zijn nu volop aan het onderhandelen met Ridley over de afwikkeling.'

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws