Christoph Roodhooft (Alpecin-Deceuninck) over Van der Poel: 'Je hebt geen verhaal, je moet het ondergaan' Wielrennen
Wielrennen

Christoph Roodhooft (Alpecin-Deceuninck) over Van der Poel: 'Je hebt geen verhaal, je moet het ondergaan'

Christoph Roodhooft (Alpecin-Deceuninck) over Van der Poel: 'Je hebt geen verhaal, je moet het ondergaan'

Het gedoe rondom Mathieu van der Poel houdt de gemoederen zondag bezig in Australië. De Nederlander van Alpecin-Deceuninck verdween na dertig kilometer fietsen op het WK uit koers, nadat hij in de nacht voorafgaand aan het WK gearresteerd werd na een geschil met twee tienermeiden. Ploegbaas Christoph Roodhooft reageert.

Van der Poel zelf verklaarde voorafgaand aan de start dat hij de meiden, die hem in de nacht stoorden door op zijn deur te kloppen, niet aangeraakt heeft. De meiden (13 en 14 jaar oud) gaven bij de politie juist aan dat hij hen geduwd zou hebben en dat één van de twee daarbij tegen een muur aan zou zijn gevallen, met een verwonding aan de elleboog als gevolg. Het paspoort van Van der Poel is ingenomen en hij moet dinsdag voorkomen, bevestigt Roodhooft.

'Mathieu wilde om negen uur gaan slapen, maar er was voortdurend rumoer in de gang. Tegenover zijn kamer waren er twee kamers met kinderen', vertelt Roodhooft aan onder andere Sporza. 'De kinderen begonnen op de deur te kloppen en na de derde keer is Mathieu naar buiten gegaan. Er waren geen ouders bij de kinderen. Toen is hij uitgevlogen. Hij was het beu, het was al middernacht. Uiteindelijk heeft men de politie gebeld en heeft hij een verklaring moeten afleggen. Dat heeft tot vier uur geduurd', stelt zijn ploegleider.

Roodhooft: 'Je moet het ondergaan'

'Het is ambetant, ja', geeft een zichtbaar ontgoochelde Roodhooft aan. 'Je hebt geen verhaal. Je staat er en je moet het ondergaan. Dat koersen niet mogelijk was? Als hij sliep, was het zeven uur. Hij heeft in een cel gezeten, hé', stelt de man van Alpecin-Deceuninck. 'Mathieu was vooral ontgoocheld over het feit dat hij 2 maanden die focus gehad heeft op het WK en na hele slechte Tour weer de goesting had gevonden. Dit is wel echt een domper, hé.'

Van der Poel moet dus komende week naar de rechtbank. 'Hij moet dinsdag langsgaan, maar volgens de officier die wij hebben gezien, was er geen probleem. Hij heeft gewoon een verklaring moeten afleggen, net zoals je bij een auto-ongeval doet', aldus Roodhooft, die stelt dat koersen geen optie bleek. 'Weinig slaap is één ding, maar je zit wel in de bak, hé. Gewoon omdat je de gang op stormt omdat je het na drie uur zat bent.'

Waar was de Nederlandse federatie, vragen ze zich in België af? 'Dat weet ik niet, ik was er ook niet bij. Ik heb hem pas gezien na zijn verklaring', laat Roodhooft weten. Volgens Thijs Zonneveld was de KNWU niet bij het voorval in het hotel en/of het politiebureau en zijn ze daar nu alles op een rijtje aan het zetten.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws