Cofidis speelt Coquard (sprints) en Lafay (klassement) uit in Tour Down Under Wielrennen
Wielrennen

Cofidis speelt Coquard (sprints) en Lafay (klassement) uit in Tour Down Under

Cofidis speelt Coquard (sprints) en Lafay (klassement) uit in Tour Down Under

Het Franse Cofidis heeft haar selectie voor de Tour Down Under bevestigd. De ploeg mikt in de sprints op Bryan Coquard. Daarnaast streeft puncher Victor Lafay een goed klassement na.

Coquard wordt bij Cofidis dus de man voor de massasprints en krijgt als lead-out de doorgewinterde Italiaan Davide Cimolai. Wat het klassement betreft mag Lafay zijn kans gaan. De Fransman presteert met name sterk op korte beklimmingen. De traditionele beklimmingen van Willunga Hill zouden hem alvast goed moeten liggen. ‘Hij heeft vorig jaar geweldige dingen laten zien en lijkt in zeer goede conditie te verkeren’, aldus ploegleider Roberto Damiani.

De selectie van Cofidis bestaat verder uit François Bidard, de Portugees André Carvalho en de Brit Harrison Wood. Naast het ondersteunen van de kopmannen mogen zij ook via de ontsnapping hun eigen succes najagen. Alexis Renard maakt de selectie compleet. Hij onderging vorige zomer een hartoperatie. De Fransman kampte met hartritmestoornissen.

Selectie Cofidis Tour Down Under 2022

Bryan Coquard
Victor Lafay
Davide Cimolai
François Bidard
André Carvalho
Harrison Wood
Alexis Renard

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws