Colbrelli ontslagen uit ziekenhuis na succesvolle ICD-operatie Wielrennen
Wielrennen

Colbrelli ontslagen uit ziekenhuis na succesvolle ICD-operatie

Colbrelli ontslagen uit ziekenhuis na succesvolle ICD-operatie

Sonny Colbrelli is ontslagen uit het Universitaire ziekenhuis van Padua, waar hij op 26 maart werd opgenomen. Bij de Italiaan van Bahrain Victorious is een ICD (inwendige defibrillator) ingebracht na grondig hartonderzoek.

Zijn ploeg communiceert zaterdag dat Colbrelli, Europees kampioen wielrennen, een cardioversie-evaluatie heeft ondergaan bij professor Domenico Corrado. Dit naar aanleiding van zijn inzinking na de eerste rit van de Ronde van Catalonië, twee weken geleden.

Op basis van de resultaten van dit onderzoek en in overeenstemming met de medische staf van Bahrain Victorious is er besloten om donderdag een ICD aan te brengen bij Colbrelli. Professor Corrado zei daarover: 'De atleet is grondig onderzocht om de oorzaak van zijn hartritmestoornis en de daaropvolgende hartstilstand te achterhalen. De beslissing om een life-saving apparaat in te brengen is in overleg met Colbrelli besloten. Dit helpt om het hartritme te corrigeren in extreme gevallen.'

Colbrelli gaat nu thuis herstellen, waarbij zijn ploeg nadrukkelijk vraagt om de privacy van hem en zijn familie te respecteren. Iedereen bij Bahrain Victorious wenst hem een spoedig herstel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws