Colombia openbaart selectie voor WK in België; zowel klimmers als sprinters naar Leuven Wielrennen
Wielrennen

Colombia openbaart selectie voor WK in België; zowel klimmers als sprinters naar Leuven

Colombia openbaart selectie voor WK in België; zowel klimmers als sprinters naar Leuven

Colombia heeft als één van de eerste landen haar selectie voor het WK wielrennen officieel bekendgemaakt. Het land uit Zuid-Amerika trekt met enkele van haar grootste sterren naar Leuven.

Superster Egan Bernal (momenteel actief in de Vuelta) is er niet bij, maar de Colombiaanse federatie stuurt wel enkele van haar overige klimmers naar het WK. Rigoberto Urán, Esteban Chaves en Sergio Higuita zijn de springveren van dienst, die het normaal gesproken niet moeten hebben van een parcours als deze.

Kopmannen zijn dan ook Fernando Gaviria en Jose Álvaro Hodeg, die in het verleden aantoonden niet bang te zijn voor de kasseien of korte klimmetjes. De selectie wordt compleet door lead-out Juan Sebastián Molano, Nelson Andrés Soto en José Tito Hernandez. De bond heeft niet bekend gemaakt wie actief zal zijn op het WK tijdrijden, maar het lijkt aannemelijk dat deze plek naar Urán gaat. Bij de beloften stelt de bond een serieuze kanshebber op een medaille op, in de persoon van Santiago Buitrago van Bahrain Victorious.

Selectie Colombia WK wielrennen 2021

Rigoberto Urán
Esteban Chaves
Sergio Higuita
Juan Sebastián Molano
Fernando Gaviria
Jose Álvaro Hodeg
Nelson Andrés Soto
José Tito Hernandez


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws