Contouren toekomst sportieve cel Visma | Lease a Bike bekend: 5-koppig team gaat ploeg aansturen Wielrennen
Wielrennen

Contouren toekomst sportieve cel Visma | Lease a Bike bekend: 5-koppig team gaat ploeg aansturen

Contouren toekomst sportieve cel Visma | Lease a Bike bekend: 5-koppig team gaat ploeg aansturen

Visma | Lease a Bike heeft vrijdag het managementteam voor de komende tijd onthuld. De Nederlandse formatie gaat vanaf 1 oktober verder met een bestuur van vijf personen, dat verantwoordelijk zal zijn voor de sportieve prestaties van de succesvolle wielerploeg.

CEO Richard Plugge zal leiding geven aan dit kwintet, dat bestaat uit Grischa Niermann, Jacco Verhaeren, Mathieu Heijboer, Patrick Broe en Robbert de Groot. 'Ik ben trots dat we deze exceptionele professionals aan boord hebben, die met hun expertise en kennis van de organisatiecultuur Team Visma | Lease a Bike verder kunnen versterken op het gebied van strategie, coaching, voeding, innovatie, scouting en talentontwikkeling.'

Ieder krijgt daarbij zijn eigen taak, zo schrijft de ploeg. 'Niermann zal eindverantwoordelijk worden voor de strategie in wedstrijden, de wedstrijdselecties en de samenstelling van de totale groep renners en rensters. Naast zijn rol in het sportief management zal Niermann ook ploegleider blijven in verschillende wedstrijden.'

'Verhaeren was dit jaar al betrokken bij de ploeg en zal het sportief management versterken, met zijn expertise als succesvol topcoach in de zwemsport en zijn outside-in blik op onze organisatie. Hij wordt coach van de coaches, trainer en sportinnovator. En daarnaast zal hij verbinder zijn tussen de mannenploeg en de vrouwenploeg, met speciale aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling van alle atleten', vervolgt de formatie in het persbericht.

plugge vingegaard

Heijboer blijft net als Niermann actief bij de renners

'Heijboer was al head of performance en zal eindverantwoordelijk worden voor innovatie op het gebied van materialen en training. Die rol combineert Heijboer met zijn huidige taken als trainer van enkele renners', aldus de formatie. 'De Groot blijft een drijvende kracht achter ons Development Team waarmee we renners als Olav Kooij, Johannes Staune-Mittet, Per Strand Hagenes en Tim en Mick van Dijke hebben kunnen opleiden. Hij blijft zich daarmee richten op talentontwikkeling.'

De meest onbekende naam voor het Nedrlandse publiek zal Patrick Broe zijn. 'Hij was al als consultant aan de ploeg verbonden op het gebied van wedstrijdanalyses en strategie. Die adviesrol behoudt hij in het sportief management, naast het aandragen van talentvolle versterkingen voor zowel de mannen- als de vrouwenploeg. Ook zal hij met zijn innovatieve ideeën het commerciële team adviseren', aldus Visma | Lease a Bike.

Het slotwoord is voor Plugge. 'We hebben altijd gezegd dat we het betreurde vertrek van Merijn Zeeman intern wilden oplossen. Daarom hebben we dat breed neergelegd bij onze gekende specialisten, die dat uiteraard in nauwe samenspraak zullen doen met de gehele staf.' De doelstelling blijft daarbij hetzelfde: sportgeschiedenis schrijven.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news