Coronarapport voor etappe 12: Buitrago (Bahrain) en Van Poppel (Intermarché) niet verder Wielrennen
Wielrennen

Coronarapport voor etappe 12: Buitrago (Bahrain) en Van Poppel (Intermarché) niet verder

Coronarapport voor etappe 12: Buitrago (Bahrain) en Van Poppel (Intermarché) niet verder

Santiago Buitrago en Boy van Poppel stappen niet meer op in de twaalfde etappe van de Vuelta a España. De twee hebben positief getest op het coronavirus en zijn daarom door hun ploegen uit koers gehaald.

Voor Buitrago is het extra pech hebben, daar zijn terrein in de Vuelta nu juist begon. De klimmer van Bahrain Victorious werd als rittenkaper uitgespeeld in deze ronde en in de tweede week wordt er nog beestachtig veel geklommen. Buitrago testte donderdagochtend met milde symptomen echter positief op Covid-19, in tegenstelling tot al zijn ploeggenoten en de stafleden van Bahrain.

Ook voor Van Poppel is het einde Vuelta. De Nederlander van Intermarché-Wanty-Gobert is volgens zijn ploeg asymptomatisch, maar net als bij zoveel anderen wordt er geen risico genomen. Bahrain Victorious raakte eerder deze Vuelta ook al Wout Poels kwijt met corona, bij Intermarché was Jan Hirt al in de eerste week de sigaar. Gerben Thijssen stapte af na een zware valpartij.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws