Cort furieus na val door motor in Giro: 'Hoe kan dit in 2022 nog steeds een probleem zijn?' Wielrennen
Wielrennen

Cort furieus na val door motor in Giro: 'Hoe kan dit in 2022 nog steeds een probleem zijn?'

Cort furieus na val door motor in Giro: 'Hoe kan dit in 2022 nog steeds een probleem zijn?'

Magnus Cort is niet te spreken over het gedrag van de motoren in de Giro d'Italia. De Deen van EF Education-EasyPost was dinsdag betrokken bij een incident in de vierde rit van de grote ronde en spuwt daarover zijn gal op Instagram.

Cort, in bergritten omgedoopt tot de man die kopman Hugh Carthy moet beschermen, reed rustig in de achterste regionen van het peloton met enkele van zijn ploegmaten toen een rits motoren het peloton wilde passeren. Eén van die motorfietsen raakte een muurtje en viel het peloton in, waardoor ook enkele renners tegen de grond gingen.

Cort: 'Het is zó gevaarlijk'

De Deen, vierde in rit één, was daar niet blij mee. 'Hoe kan dit in 2022 nog steeds een probleem zijn?', vraagt hij zich hardop af. 'Het is zo f*cking gevaarlijk met die motoren in het peloton. Ik weet zeker dat het zo georganiseerd zou moeten kunnen worden dat ze ons niet moeten passeren na tien kilometer, terwijl iedereen vol gas gaat in de strijd om de ontsnapping van de dag', besluit Cort.

Bij de valpartij raakte gelukkig geen renner serieus geblesseerd. Cort zelf bereikte veilig de finish in de groep van Mathieu van der Poel, op meer dan 22 minuten van winnaar Lennard Kämna. De Deen rijdt met de Giro zijn eerste wedstrijd sinds de Tirreno-Adriatico, waar hij zijn sleutelbeen brak. Om die reden wordt hij pas later in de ronde verwacht als het gaat om ritzeges.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws