Ploegleider Cornelisse looft het karakter van Van der Poel: 'Hij is een beetje een kwajongen' Wielrennen
Wielrennen

Ploegleider Cornelisse looft het karakter van Van der Poel: 'Hij is een beetje een kwajongen'

Ploegleider Cornelisse looft het karakter van Van der Poel: 'Hij is een beetje een kwajongen'

Michel Cornelisse zat dan wel in de volgwagen van Alpecin-Fenix in de Vierdaagse van Duinkerke, ook hij zag Mathieu Van Der Poel een dubbelslag slaan in de eerste etappe van de Giro d'Italia, om één dag later net naast een tweede opeenvolgende ritzege te grijpen. De Nederlandse ploegleider van Alpecin-Fenix was te gast in de 'Kop over Kop in de Giro'-podcast van Eurosport, en vertelt hoe hij naar de prestaties van Van der Poel heeft gekeken.

Cornelisse is dus niet zelf in de Giro, maar heeft er zopas de Vierdaagse van Duinkerke opzitten. Met twee ritzeges, van Lionel Taminiaux en Gianni Vermeersch, een meer dan geslaagde week voor de Belgische formatie. 'Hoe gek het ook klinkt met twee ritzeges, maar het was een vrij saaie Vierdaagse van Duinkerke. Normaal staat er veel wind, maar nu was het prachtig weer en windstil. We konden weinig koers maken, wat we graag doen. Maar we hebben twee heel mooie ritzeges behaald, dus het was zeker een geslaagde ronde', zo vertelt de Nederlander.

Cornelisse: 'Ik vind het ook elke keer ongelofelijk wat Mathieu doet'

Heeft Cornelisse ook wat meegekregen van de Giro, terwijl hij in de volgwagen zat? 'Ja hoor, de mecanicien zat achterin op de iPad naar de Giro te kijken, en die houdt me dan wel op de hoogte. Je leeft toch mee hoor.' Wat vindt hij dan van hetgeen Van der Poel presteert? ‘Als je zo torenhoog favoriet bent, er zo veel druk op je schouders ligt en het dan toch waarmaakt, dan denk je weleens van hoe kan dat toch', zo spreekt de ploegleider zijn verbazing uit over Van der Poel. 'Ja ik vind het ook elke keer ongelofelijk hoor. Want als hij negende wordt in Parijs-Roubaix, dan vragen de mensen zich al af of hij een mindere dag had of niet goed was. Terwijl je wel negende wordt in Roubaix. Negentig procent van het peloton droomt ervan negende te worden in Roubaix.'

Vooral hoe Van der Poel omgaat met druk, vindt Cornelisse mooi. 'Ik vind het heel knap hoe hij met die druk omgaat, dat is echt één van z'n sterke punten. Het is ongelofelijk hoe relaxed hij is voor bijvoorbeeld de Ronde van Vlaanderen. Je kan dan niet aan hem merken dat het de volgende dag de belangrijkste dag van het jaar is. Er zijn veel renners die helemaal dichtklappen van de stress, dat heeft hij helemaal niet.' We zagen de roze trui-drager al een paar keer dollen met Tom Dumoulin. Typeert dat Van der Poel? 'Hij heeft het precies wel nodig, die spielerei om de druk weg te halen. Je ziet het aan zijn lach, hij is een beetje een kwajongen. Hij houdt van plezier maken.'

Ploegleider Cornelisse looft het karakter van Van der Poel: 'Hij is een beetje een kwajongen'
Van der Poel dolt met Eenkhoorn en Dumoulin.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws