Dumoulin constateert: 'Het komt er niet meer uit' en 'paar dagen nodig om te herstellen' Wielrennen
Wielrennen

Dumoulin constateert: 'Het komt er niet meer uit' en 'paar dagen nodig om te herstellen'

Dumoulin constateert: 'Het komt er niet meer uit' en 'paar dagen nodig om te herstellen'

Tom Dumoulin moest tijdens de vierde etappe al vroeg lossen op de afsluitende Etna. De Nederlander van Jumbo-Visma moest op tien kilometer van de meet capituleren, terwijl het peloton nog flink uitgedund moest worden. De klassementsambities lijken de prullenbak in te kunnen, want de Nederlander kwam uiteindelijk op mee dan negen minuten binnen van ritwinnaar Lennard Kämna.

Terwijl ploegmaat Gijs Leemreize in de kopgroep sterk rondreed, gebeurde in het peloton nog niet veel. Mathieu van der Poel was inmiddels wel gelost en het tempo werd langzaam opgevoerd. Dumoulin was de eerste echt grote naam die moest lossen en hij lijkt zich al snel deze Giro d'Italia te moeten focussen op andere doelen dan het algemeen klassement.

Na afloop deed Dumoulin zichtbaar teleurgesteld zijn verhaal voor de microfoon van Eurosport. 'Ik heb er hard voor gewerkt, net zoals altijd, maar het komt er niet meer uit. Het lichaam reageert niet meer zoals ik wil. De benen lopen vol en ik heb niet meer de power van een paar jaar terug. Ik kan ook niet zeggen waar het aan ligt.' Na een nachtje slapen zei hij - voor de start van de vijfde etappe - dat hij goed gaat nadenken. 'Vandaag duik ik beetje weg in het peloton. Ik kwam hier ook voor een etappe, maar daar ben ik zeker niet klaar voor. Ik voel me niet goed. Zelfs in een ontsnapping zou ik nu niet kunnen winnen, ik heb zeker een paar dagen nodig om te herstellen.'

Dumoulin had lastige aanloop naar de Giro

In aanloop naar de Giro d'Italia had Dumoulin al wel twijfels. Deze Giro was zijn eerste grote ronde sinds de Tour de France van 2020, waar hij zevende werd. Hij richtte zijn hele voorjaar in op de Giro, maar kwam veel tegen op zijn pad. In de UAE Tour klaagde hij over rugklachten en vervolgens raakte hij besmet met het coronavirus. Daar stoeide hij lang mee.

Pas op een hoogtestage kreeg Dumoulin het goede gevoel terug. Hij leek in orde, getuige ook zijn derde plaats in de tijdrit op dag twee. Dumoulin voelde zich die dag 'sterk', maar de Giro-droom viel in duigen op dag vier. Voor Jumbo-Visma was het met recht een dramatische dag, daar Sam Oomen en Tobias Foss als schaduw-kopmannen ook veel tijd verloren.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws