Cosnefroy hoopt na ziekte in Amstel Gold Race wel op topresultaat in Waalse Pijl: 'Bronchiën zitten nog verstopt' Wielrennen
Wielrennen

Cosnefroy hoopt na ziekte in Amstel Gold Race wel op topresultaat in Waalse Pijl: 'Bronchiën zitten nog verstopt'

Cosnefroy hoopt na ziekte in Amstel Gold Race wel op topresultaat in Waalse Pijl: 'Bronchiën zitten nog verstopt'

Benoît Cosnefroy had hoge verwachtingen voor de Amstel Gold Race, maar de Fransman van AG2R Citroën Team rolde als 21e over de meet. In de ploegaankondiging voor de Waalse Pijl op woensdag blijkt waarom: ziekte. Op de Muur van Hoei hoopt Cosnefroy weer de oude te zijn.

'Ik was ziek in de Amstel Gold Race', zo vertelt de AG2R-kopman in een persbericht. 'Mijn bronchiën zitten nog steeds een beetje verstopt, maar ik hoop dat ik voldoende zal herstellen om woensdag mee te doen in de Waalse Pijl.' Cosnefroy werd in 2020 nog tweede in de midweekse klassieker, en buiten een opgave in 2018 finishte hij in 2019, 2021 en 2022 ook altijd bij de eerste achttien.

Bij AG2R krijgt Cosnefroy Alex Baudin, Mikaël Cherel, Michael Schär, Valentin Retailleau, Bastien Tronchon en Larry Warbasse mee in steun. Baudin geeft in een persbericht alvast de doelstelling weer: 'Het doel zal zijn om Benoît goed te positioneren op de kritieke punten.' Dorian Godon, vorige week nog winnaar van de Brabantse Pijl, is er door een crash in de Amstel Gold Race niet bij. De Fransman kampt met blauwe plekken en schaafwonden op zijn rechterheup en rechterknie.

Selectie AG2R Citroën Team - Waalse Pijl 2023

Benoît Cosnefroy
Alex Baudin
Mikaël Cherel
Michael Schär
Valentin Retailleau
Bastien Tronchon
Larry Warbasse

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws