Hoezo 'relatieve rust'? Pogacar start woensdag gewoon in Waalse Pijl en krijgt Bax mee in Luik Wielrennen
Wielrennen

Hoezo 'relatieve rust'? Pogacar start woensdag gewoon in Waalse Pijl en krijgt Bax mee in Luik

Hoezo 'relatieve rust'? Pogacar start woensdag gewoon in Waalse Pijl en krijgt Bax mee in Luik

Tadej Pogacar start woensdag gewoon in de Waalse Pijl. De Sloveen liet zondag na zijn zege in de Amstel Gold Race al doorschemeren dat hij op de Muur van Hoei van de partij is en zijn ploeg UAE Team Emirates komt maandag met de bevestiging. Pogacar krijgt in de Waalse Pijl én zondag in Luik-Bastenaken-Luik een sterke ploeg mee.

Een dag voor de Amstel stelde ploegbaas Joxean Fernandez Matxin nog dat Pogacar waarschijnlijk niet zou rijden in de Waalse Pijl. 'We beperken zijn aantal koersdagen vóór de Tour tot maximaal 28 en dat lukt keurig. Maar in principe wijzigt het programma niet en houdt hij zich na de Gold Race aan een week relatieve rust op Belgisch grondgebied', zo klonk het. Met de toevoeging: 'Maar late aanpassingen zijn natuurlijk altijd mogelijk.'

Die aanpassing werd doorgevoerd. Koersdier Pogacar gaat op voor z'n vierde Waalse Pijl en in een persbericht is hij zich ervan bewust dat het vooralsnog niet zijn wedstrijd was. In 2019 werd hij 53e, een jaar later negende en vorig jaar werd het plek twaalf. 'De zege in de Amstel was heel mooi, we kunnen zeggen dat de Ardense campagne nu al een succes is. Maar de Waalse Pijl en Luik zijn nog twee belangrijke doelen. Er zullen veel goede renners aan de start staan, met als doel om te winnen. We zullen op ons best moeten zijn en zijn klaar voor de uitdaging.'

Pogacar, die in de Amstel Gold Race nog op negentig kilometer van de streep aanging, zal woensdag in principe moeten wachten op de loeisteile Muur van Hoei. Een korte en intense inspanning, vooralsnog geen match met de tweevoudig Tourwinnaar. 'Het is een moeilijke wedstrijd voor mij. Ik heb daar nog nooit een goed resultaat gereden. Met de vorm die ik nu heb en de sterkte van de ploeg moet ik daar een goede prestatie kunnen neerzetten', zo was hij zondag na de Amstel echter vol vertrouwen.

UAE Team Emirates omringt Pogacar woensdag met George Bennett, Felix Grossschartner, Marc Hirschi, Vegard Stake Laengen, Diego Ulissi en Michael Vink. Zondag in Luik-Bastenaken-Luik neemt Sjoerd Bax de plek in van Vink.

Selectie UAE Team Emirates - Waalse Pijl 2023

Tadej Pogacar
George Bennett
Felix Grossschartner
Marc Hirschi
Vegard Stake Laengen
Diego Ulissi
Michael Vink

Selectie UAE Team Emirates - Luik-Bastenaken-Luik 2023

Tadej Pogacar
Sjoerd Bax
George Bennett
Felix Grossschartner
Marc Hirschi
Vegard Stake Laengen
Diego Ulissi

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws