Cosnefroy stal show met biertje in schaduw van Pogacar en Vingegaard op Joux-Plane: 'Geen spijt van' Wielrennen
Wielrennen

Cosnefroy stal show met biertje in schaduw van Pogacar en Vingegaard op Joux-Plane: 'Geen spijt van'

Cosnefroy stal show met biertje in schaduw van Pogacar en Vingegaard op Joux-Plane: 'Geen spijt van'

2023 was bepaald niet het jaar waarop Benoît Cosnefroy had gehoopt. De Fransman van AG2R Citroën Team had, zoals altijd, zijn pijlen voornamelijk gericht op de voorjaarsklassiekers. Een overwinning boekte hij niet, een derde plaats in de Brabantse Pijl was zijn voornaamste ereplaats. 'Nee, het was geen goed seizoen. En hoewel ik er niet ver vanaf zat, heb ik geen aansprekende resultaten geboekt', zo laat de man uit Normandië weten aan Ouest France .

'Ik was niet echt uit vorm, maar er waren specifieke dingen die niet meezaten', zo vertelt Cosnefroy. In de voorjaarsklassiekers kwam hij er door omstandigheden niet aan te pas, iets waar de 28-jarige Fransman komend jaar zijn lessen uit wil trekken. 'Ik had last van bronchitis en was ziek tijdens de Ardennenklassiekers.' Cosnefroy is er dan ook van overtuigd dat het rijden van de Vlaamse klassiekers niet per se heeft bijgedragen aan zijn vorm en fitheid later in het voorjaar: 'Het is niet het meest ideale schema voor mij gebleken.'

Cosnefroy gaat niet nog eens biertje drinken op een klim

Wellicht het meest memorabele moment uit 2023 van Cosnefroy speelde zich af tijdens de veertiende Touretappe. Terwijl op de flanken van de loodzware Col de Joux-Plane Tadej Pogacar en Jonas Vingegaard een boeiende strijd om de gele trui uitvochten, besloot de Fransman van AG2R op diezelfde klim even van zijn fiets af te stappen voor een opmerkelijke pauze. Op de plek waar wat bekenden stonden, ontstond plots een kortstondig feestje. Cosnefroy besloot een goede slok te nemen van een glas bier dat hem werd aangereikt.

Een kleine vier maanden later kan Cosnefroy wel lachen om het incident. 'Ik heb er geen spijt van dat ik dat biertje heb gedronken tijdens die etappe.' De klassiekerspecialist werd, voor wie de beelden er nog eens bij haalt, zichtbaar als een held onthaald op de Col de Joux-Plane. Het studentikoze moment heeft hem wel doen beseffen dat een dergelijk grapje niet voor herhaling vatbaar is: 'Ik zou het niet nog een keer doen', zo stelt Cosnefroy, die wel degelijk beseft welke indruk hij met het bier-incident achter liet.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws