Cruciaal moment in de koers? Strava-bijschrift Ganna - die snelste op Poggio was - zegt genoeg Wielrennen
Wielrennen

Cruciaal moment in de koers? Strava-bijschrift Ganna - die snelste op Poggio was - zegt genoeg

Cruciaal moment in de koers? Strava-bijschrift Ganna - die snelste op Poggio was - zegt genoeg

Tom Pidcock leek namens INEOS Grenadiers even op weg naar de zege in Milaan-Sanremo met een goede aanval in de slotkilometer, maar Mathieu van der Poel dacht daar anders over. De andere kopman van de Britse formatie, Filippo Ganna, was dé pechvogel van de dag.

Julian Alaphilippe - lek in de slotkilometer, maar uiteindelijk negende - was ook genomineerd voor die award, maar uiteindelijk geven we hem toch aan Ganna. De man uit Verbania rondde de Poggio samen met Tadej Pogacar, Van der Poel en Alberto Bettiol in 5 minuten en 31 seconden, maar een defect nadat hij in de afdaling in een put reed zorgde ervoor dat de kansen van Ganna verkeken werden.

De coureur van INEOS Grenadiers zat op dat moment in vierde positie, net achter ploegmaat Pidcock. De Brit maakte als eerste de oversteek naar voren en dus zouden de mannen van de ploeg uit Groot-Brittannië dan met twee kunnen spelen. Dat de Strava-file van Ganna de naam '🤬🤬🤬🤬' heeft gekregen, is dan ook niet bepaald gek.

Op Instagram is de Italiaan, die uiteindelijk veertigste werd, wat milder. 'We hebben weer een mooie en snelle Milaan-Sanremo achter de rug. De benen waren goed, maar het geluk was niet aan mijn zijde. Dat is echter onderdeel van de sport. Ik wil mijn ploegmaten bedanken voor het geweldige werk dat ze geleverd hebben en iedereen langs de kant voor de support. Ik hoop jullie allemaal in 2025 weer te zien!'

ganna strava

Pidcock: 'Moeilijk om alles goed te doen'

Pidcock gaf bij Cyclingnews een korte reactie nadat hij in de slotkilometer bij de lurven werd gevat. 'Het is een moeilijke finale om alles goed te doen, omdat je eigenlijk altijd in perfecte positie moet zitten. Mijn poging haalde het uiteindelijk niet, maar in een ander jaar kan het zomaar wel raak zijn. Ik viel aan op instinct en ik denk dat dat de beste keuze is om te maken. Ik kom graag nog eens terug om te winnen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws