Daar is de laatste selectie: EF met ijzersterke ploeg voor alle terreinen, geen Chaves Wielrennen
Wielrennen

Daar is de laatste selectie: EF met ijzersterke ploeg voor alle terreinen, geen Chaves

Daar is de laatste selectie: EF met ijzersterke ploeg voor alle terreinen, geen Chaves

EF Education-EasyPost heeft als 22e en laatste ploeg z'n selectie van acht bekendgemaakt voor de Tour de France. In een nieuw felroze shirt gaat de Amerikaanse formatie op zoek naar dagsucces, en kan het met onder meer Rigoberto Urán dromen van een klassement.

Urán rijdt voor het zesde jaar op rij de Tour. De Colombiaan reed in de laatste vijf jaar vier keer top tien, waarbij zijn tweede plaats in 2017 het meest tot de verbeelding spreekt. De Ronde van Romandië en Ronde van Zwitserland reed hij niet uit, de laatste door een positieve coronatest. Hoe goed Urán is, is dan ook even de vraag.

EF zou voor een goed klassement ook kunnen gaan voor Neilson Powless of Ruben Guerreiro, die allebei in goede vorm zijn. Guerreiro won recent de Mont Ventoux Challenge en Powless liet een goede indruk achter in de Ronde van Zwitserland. Hij werd er vierde. Esteban Chaves was ook beoogd voor de Tour en was in goede doen. De Colombiaanse klimmer is er echter niet bij.

Daar is de laatste selectie: EF met ijzersterke ploeg voor alle terreinen, geen Chaves
Powless

Voor de tijdritten kan EF rekenen op Stefan Bissegger en ook Magnus Cort Nielsen kan op een goede dag een goede tijdrit rijden. Beide heren zullen verder hopen op een mooie vluchtpoging, net als Owain Doull. Hardrijder Jonas Rutsch scharen we in dezelfde categorie. Alberto Bettiol completeert de achtkoppige selectie. De Italiaan viel ook uit met Covid-19 in Zwitserland, maar liet er wel goede en rappe benen zien.

In het persbericht van EF Education-EasyPost wordt een beetje duidelijk wat de doelstellingen zijn. Bettiol meldt dat er wel degelijk naar het klassement wordt gekeken, al bekijkt Urán het 'dag voor dag'. Bettiol wil zelf graag een etappe winnen, een ambitie die Cort, Doull, Rutsch en Bissegger ongetwijfeld ook zullen hebben.

Selectie EF Education-EasyPost Tour de France 2022

Rigoberto Urán
Neilson Powless
Ruben Guerreiro
Stefan Bissegger
Magnus Cort Nielsen
Alberto Bettiol
Owain Doull
Jonas Rutsch


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws