Dag van de waarheid voor Philipsen, die hoopt op goede Van der Poel: 'Uitgerekend dan kan hij nóg langer' Wielrennen
Wielrennen

Dag van de waarheid voor Philipsen, die hoopt op goede Van der Poel: 'Uitgerekend dan kan hij nóg langer'

Dag van de waarheid voor Philipsen, die hoopt op goede Van der Poel: 'Uitgerekend dan kan hij nóg langer'

Jasper Philipsen won vorig jaar vier etappes én de groene trui in de Ronde van Frankrijk. Logisch dan ook dat de Belg voor de eerste sprintrit naar Turijn de te kloppen man is. Philipsen werd voorafgaand aan de rit door HLN gevraagd naar zijn vorm, zijn voorbeeld in deze wedstrijd én zijn lead-out Mathieu van der Poel, die van cruciaal belang is voor de zegeteller van de kopman van Alpecin-Deceuninck.

Van der Poel loodste in 2023 Philipsen meerdere malen naar de zege. De wereldkampioen gaat opnieuw de sprint aantrekken dit jaar en zijn sprinter beschrijft hoe indrukwekkend hij dat doet. 'Het moment waarop je denkt: nu zit zijn werk erop, zet hij zichzelf op kant en is het aan mij. Uitgerekend dan heeft Mathieu nog een extra versnelling in huis om het nog vijftig à honderd meter langer te rekken en de concurrentie helemaal de benen af te snijden. In deze Tour zal ik opnieuw op hem kunnen rekenen.'

Philipsen onder de indruk van Cavendish: 'Maar... dan zou het hem gegund zijn'

'Het is fantastisch dat ik dat over een wereldkampioen kan zeggen', vervolgt Philipsen. 'Al kan ik dat ook niet constant van hem gaan eisen. Er zal altijd rekening worden gehouden met het bredere teambelang. Feit is dat Mathieu zich daar makkelijk naar schikt. Ook dat maakt hem als atleet en mens fantastisch en uniek.' Philipsen heeft verder nog mooie woorden over voor Mark Cavendish, die jaagt op zijn 35e ritzege deze Tour.

'Van wie ik wel enorm veel heb opgestoken in de sprint is Mark Cavendish. De laatste jaren misschien niet meer de allersnelste van de bende, maar nog altijd wel veruit de beste in positionering, timing en het maken van de juiste keuzes.' Gunt Philipsen zijn Britse collega die unieke ritzege eigenlijk? 'Als hij wint, betekent dat dus dat wij verliezen. Heb ik uiteraard liever niet. Maar als het dan toch zo moet zijn, hoop ik van harte dat hij het haalt. Het is Mark zo gegund. Hij is een van mijn jeugdidolen', toont Philipsen zich hartelijk richting Cav.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws