Groenewegen hoopt niet uitgelachen te worden met gekke bril, Van den Berg mag niet spurten namens EF Wielrennen
Wielrennen

Groenewegen hoopt niet uitgelachen te worden met gekke bril, Van den Berg mag niet spurten namens EF

Groenewegen hoopt niet uitgelachen te worden met gekke bril, Van den Berg mag niet spurten namens EF

Het is maandag de eerste kans voor de sprinters en dus zijn alle ogen ook gericht op kersvers Nederlands kampioen Dylan Groenewegen. De sprinter van Jayco-AlUla kwam maandag voor de camera en direct vielen alle monden open! Wat heeft de Nederlander nou voor een gekke bril op? Zijn neus leek bedekt met een zwart laagje plastic. Dat riep vragen op en dus peilde de NOS bij de sprinter.

'Ik wil hem best even voor je afzetten hoor', zei Groenewegen tegen vragensteller Han Kock. 'Je zou kunnen zeggen voor de zon, dat je neus niet verbrand, haha. Maar nee, het is bedoeld om geen wind onder de glazen van mijn bril toe te laten. Het is dus meer een aero-dingetje. Ik mag hopen dat het helpt, want anders rijd ik de hele dag voor schut', moest Groenewegen zelf ook lachen om het gekke snufje.

Groenewegen heeft zijn plan goed uitgedacht, Van Aert heeft verrassend genoeg ook plannen

'Het zit lekker en ik denk wel dat het helpt. Ik heb er geen last van. Ik ben de dagen wel goed doorgekomen. Ik heb de klimdagen uiteindelijk makkelijk overleefd. Het zal een hectisch gekkenhuis worden, we hebben er heel veel zin in vandaag. Goede positie in de laatste bocht is echt belangrijk. Het zijn wel bochten die je op hoge snelheden kan nemen. Daar wil ik goed zitten.'

Ook Wout van Aert wil zich vandaag mengen in de strijd. De Belgische alleskunner van Visma | Lease a Bike kwam de eerste dagen goed door en liet via zijn ploeg weten dat hij, mits het gevoel goed zit, het zeker wil proberen in de sprint in Turijn. Dat liet zijn ploeg weten via X. 'Tot nu toe is alles goed gegaan deze Tour. Als ik me goed voel in de finale, wil ik me mengen in de sprint', aldus de snelle man uit Herentals.

Van den Berg mag niet sprinten namens EF, dat alles zet op geel voor Carapaz

Bij de camera van het Algemeen Dagblad verscheen ook Marijn van den Berg. De Nederlander van EF Education-EasyPost ziet vandaag normaliter een kansje op een zege, maar mag van de ploeg niet meesprinten. En daar ligt de wens om vandaag het geel te pakken met Richard Carapaz natuurlijk aan ten grondslag. 'Ik moet bij hem blijven vandaag.'

'Ik moet vandaag zorgen dat hij gewoon lekker voorin blijft. Als alles meezit kan hij ook het geel pakken. Het is ergens wel mooi, maar ik had wel graag gesprint vandaag. We moeten het proberen om die trui te pakken vandaag, ook al is de kans niet super groot', aldus een begripvolle, maar toch ook lichtelijk teleurgestelde Van den Berg.

De bril van Groenewegen leidde al gauw tot hilarische reacties op de socials...

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws