Wat is de vraag van de dag? Groenewegen of Philipsen, of toch: Pogacar of Evenepoel? 'Nog nooit gebeurd' Wielrennen
Wielrennen

Wat is de vraag van de dag? Groenewegen of Philipsen, of toch: Pogacar of Evenepoel? 'Nog nooit gebeurd'

Wat is de vraag van de dag? Groenewegen of Philipsen, of toch: Pogacar of Evenepoel? 'Nog nooit gebeurd'

De eerste maandag van de Tour de France brengt ons de eerste echte massasprint in de Franse drieweekse. Tenminste, dat is de verwachting als we aan het eind van de middag Turijn zullen bereiken. En dus kan de glazen bol er bij gepakt worden: maakt Dylan Groenewegen een goede beurt of is Jasper Philipsen even onaantastbaar als vorig jaar? Maar misschien nog wel interessanter: de gele trui ligt voor het grijpen. En niet iedereen wil die hebben. Zo lonkt er een vreemde situatie.

Tadej Pogacar draagt momenteel het geel, maar was daar niet erg blij mee. Remco Evenepoel zal best wel eens een dagje het geel willen dragen, maar leek ook niet heel happig op het tricot, zo aan het begin van Tour. Ook Jonas Vingegaard zal zo denken, terwijl Richard Carapaz, de laatste van de vier renners die nog in dezelfde tijd staat, misschien juist wel de trui zal willen dragen. Één van hen zal het geel de Alpen in brengen, maar wie?

Pogacar, Evenepoel om misschien toch wel Carapaz of Vingegaard?

Renaat Schotte en José De Cauwer zien namens Sporza het absurde van deze situatie in. 'Morgen krijgen we zelfs een sprint in de sprint om de gele trui. We hebben vier potentiële gele truien. Evenepoel moet daarvoor 2 plekken voor Pogacar eindigen' stelt eerstgenoemde. 'Maar Vingegaard en Carapaz staan daar ook. Wat als Van Aert de sprint aantrekt voor Vingegaard? Nog nooit gebeurd dit, de gele trui ligt voor het grijpen vanuit de achtergrond in het peloton', vervolgt De Cauwer.

Hoe gaat dit aflopen? Van belang is dus welke van de vier renners het best eindigt in de sprint. Pogacar zal vermoedelijk laten lopen. Hij moet in dat geval Evenepoel minimaal twee plaatsen voor zich houden, terwijl Vingegaard elf plekken zou moeten winnen op de Sloveen. Voor Carapaz zijn dat er zelfs veertien. Een sprint in de sprint dus. Het zal sowieso een opvallende gewaarwording worden. Laten we hopen dat de bezitter van het geel vanavond iets blijer is met de bloemen...

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws