Danny van Poppel hoort van alle kanten dat hij Parijs-Roubaix kan winnen: 'Maar ik geef daar niks om' Wielrennen
Wielrennen

Danny van Poppel hoort van alle kanten dat hij Parijs-Roubaix kan winnen: 'Maar ik geef daar niks om'

Danny van Poppel hoort van alle kanten dat hij Parijs-Roubaix kan winnen: 'Maar ik geef daar niks om'

Danny van Poppel en Parijs-Roubaix, op papier lijkt het een fraaie combinatie. De Nederlandse sprinter van BORA-hansgrohe heeft al meermaals bewezen goed over de kasseitjes te kunnen rijden en heeft ook het postuur van een klassiekerspecialist. Zelf is hij echter geen fan van het Franse monument.

In een interview met WielerFlits geeft de Brabander namelijk aan dat hij die koers liever links laat liggen. 'Ik ben bij de ploeg wel onderdeel van de klassiekerkern. Ik vind een paar klassiekers leuk, maar ik heb daar nooit een band mee gehad.'

Van Poppel hoort vaak dat hij een type is voor de voorjaarskoersen. 'Daarom willen ze vaak dat ik klassiekers doe, maar als ik eerlijk ben vind ik daar niet zoveel aan. Laat mij maar lekker met de sprints bezig zijn. Kuurne-Brussel-Kuurne en Gent-Wevelgem heb je voor sprinters, en de Ronde van Vlaanderen vind ik dan wel leuk omdat die koers zo groot is, maar een Parijs-Roubaix? Iedereen zegt dat ik daar moet kunnen winnen, maar ik geef daar niks om.'

Van Poppel kan naar eigen zeggen niet wedijveren met Van Baarle

Van Poppel geeft wel toe dat hij een prima klassiekercoureur had kunnen worden, maar denkt niet de potentie te hebben van een echte specialist. 'Misschien had ik kunnen omschakelen naar de klassiekers, maar daarvoor ben ik dan weer te veel sprinter om in de finale mee te gaan met jongens als Dylan van Baarle en zo. Dus ik houd het bij mijn specialiteit. Mijn vader zegt altijd: iets waar je goed in bent, daar moet je je op focussen, en niets anders', zo doelt de coureur op de kunst van het sprinten.

Van Poppel maakte in 2013 zijn debuut als profwielrenner, bij Vacansoleil. Hij ging meteen naar de Tour en imponeerde daar met een derde plek in de openingsetappe van Porto Vecchio naar Bastia. Zijn grootste overwinning behaalde hij in 2015, toen won hij een eindsprint in de Vuelta a España, hij reed destijds in het shirt van Trek-Segafredo.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws