David 'Houd mijn mening voor mezelf' Gaudu krijgt deels zijn zin: Démare niet naar de Tour, Pinot wel Wielrennen
Wielrennen

David 'Houd mijn mening voor mezelf' Gaudu krijgt deels zijn zin: Démare niet naar de Tour, Pinot wel

David 'Houd mijn mening voor mezelf' Gaudu krijgt deels zijn zin: Démare niet naar de Tour, Pinot wel

David Gaudu lag begin dit jaar onder vuur bij Groupama-FDJ, nadat de Franse kopman zijn ploeggenoot Arnaud Démare openlijk via het internet had beledigd. De soap duurde voort, werd uitgesproken en begin deze maand tijdens een persmoment bleek dat Gaudu geleerd heeft van de situatie. Zo reageerde hij liever cryptisch dan duidelijk op de waarschijnlijke aanwezigheid van Thibaut Pinot in de Tour.

Pinot werd vijfde in de Giro d'Italia en won tevens de bergtrui. Met een flinke dosis zelfvertrouwen zal hij naar de Tour trekken, zijn laatste Ronde van Frankrijk uit zijn carrière. De grote vraag is: hoe gaat dat samen met de klassementsambities die Gaudu heeft in de Tour? De Franse klimmer wil dolgraag bevestigen, nadat hij vorig jaar vierde werd in zijn thuiswedstrijd.

Gaudu cryptisch over Pinot in de Tour

Hoewel Pinot begin dit jaar al stelde dat hij in de Tour volledig in dienst zal rijden van Gaudu, weet Gaudu zelf niet zo goed wat hij moet met zijn populaire ploeggenoot. 'Als hij besluit om de Tour de France te rijden, dan zal dat zijn omdat hij er klaar voor is. Ik maak me daar geen zorgen over, ik heb met mijn trainingen en voorbereiding al genoeg aan het hoofd.'

Toch heeft Gaudu wel degelijk een mening over de mogelijke aanwezigheid van Pinot in de Tour. Hij laat echter niet het achterste van zijn tong zien. 'Ik heb mijn mening, maar die houd ik voor mezelf. Marc Madiot (algemeen directeur bij Groupama-FDJ, red.) en de teamstaf gaat over de samenstelling van de ploeg', aldus een cryptische Gaudu.

Pinot officieel nog niet zeker van Tourplek

Twee weken na deze uitspraken volgde het definitieve antwoord van Madiot zelf: Gaudu-rivaal Démare gaat níet naar de Tour de France en Pinot wel. Een opvallend besluit, met in principe zeven sprintkansen voor de rappe mannen in de Tour. 'Het belang van het team moet voorop staan. Het is een sportieve keuze', zo zegt Madiot erover tegen onder meer Belga.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news