De Giro 2022 was de Giro van Van der Poel en pizza ananas: 'Iedereen die van sport houdt heeft gewonnen' Wielrennen
Wielrennen

De Giro 2022 was de Giro van Van der Poel en pizza ananas: 'Iedereen die van sport houdt heeft gewonnen'

De Giro 2022 was de Giro van Van der Poel en pizza ananas: 'Iedereen die van sport houdt heeft gewonnen'

Mathieu van der Poel heeft iets losgemaakt met zijn tweetje over pizza met ananas. De Nederlander reageerde op zondag 22 mei na de vijftiende etappe in de Giro d'Italia grappend dat hij houdt van ananas op z'n pizza. Sindsdien was het hek van de dam in de Ronde van Italië.

Op de derde en laatste rustdag van de Giro haakte de organisatie in op de tweet van Van der Poel. 'Hé, Mathieu, we hebben een challenge voor je. Als je nog één etappe wint, zal het social mediateam een ananas-pizza eten. Deal? We kunnen niet wachten!', zo luidde de tweet. Een gevaarlijke deal, maar daarover later meer...

Ananas op je pizza is in Italië een doodzonde. Net als dat je geen roomsaus door spaghetti carbonara gooit, kun je nergens in Italië ananas op je pizza bestellen. Het was bovendien al de tweede keer dat Van der Poel de Italianen culinair gek maakte. Eerder dook al een oude video op waarin de Nederlander een fles ketchup leeg spoot over zijn bord met pasta. Hij reageerde toen dat dat kwam, omdat er geen tomatensaus voorhanden was. Dat brandje leek zodoende geblust.

Ananas-gate in Giro krijgt nieuw hoofdstuk

Het verhaal over de ananas bleef wel in leven. In de zeventiende etappe van de Giro zal het social media-team van de ronde met samengeknepen billen hebben gekeken. De deal leek veilig, daar er in de derde week bijna louter bergetappes worden verreden. Van der Poel kwam in rit 17 echter verdomd dicht bij de dagzege. Pas op de allerlaatste klim deed de zwaartekracht zijn werk en viel hij stil.

Terwijl Van der Poel aan het front de ballen uit z'n broek reed, kreeg de ananas-gate in de Giro bij de achterblijvers een nieuw hoofdstuk. Op Twitter doken donderdag plots foto's op van renners die door fans een ananas in de handen gedrukt kregen. Ook de Italiaan Davide Formolo moest eraan geloven...

Lees verder onder de tweets.

Van der Poel ontvangt ananas, en eet het op z'n pizza...

Nadat Davide Formolo en Dries De Bondt de ananas tijdens een etappe al in de handen kregen gedrukt, was het in de negentiende etappe eindelijk de beurt aan Mathieu van der Poel; de coureur die na de vijftiende etappe het hele ananas-verhaal in gang zette. Een man verkleed als kok, die eerder dus al Formolo en De Bondt met een ananas achterna rende, kreeg dit keer de Nederlandse alleskunner te pakken. Van der Poel kon het gebaar alvast waarderen’, zo valt uit een Tweet op te maken.

Om het hoofdstuk van de Giro en de ananas dan echt te sluiten, kwam Van der Poel in gesprek met het Algemeen Dagblad nog één keer terug op zijn liefhebberij. De wetensvraag van de interviewer: pizza met of zonder ananas? 'Ik heb net in de bus al een pizza met ananas opgegeten. Er is bewijsmateriaal, maar ik weet niet of ik lef genoeg heb om het online te zetten', aldus een luid lachende Van der Poel.

Ook het social media-team van de Giro-organisatie liet later op de avond nog van zich horen. 'Je hebt zo veel aangevallen. Ook al heb je niet je tweede etappe in de Giro gewonnen, je hebt hoe dan ook gewonnen en daarmee ook iedereen die van de sport houdt. We zijn het je verplicht (en laten we hopen op het beste).'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws