Sinkeldam blij dat Giro erop zit: 'Eén grote ronde per jaar is wel voldoende voor mij' Wielrennen
Wielrennen

Sinkeldam blij dat Giro erop zit: 'Eén grote ronde per jaar is wel voldoende voor mij'

Sinkeldam blij dat Giro erop zit: 'Eén grote ronde per jaar is wel voldoende voor mij'

Ramon Sinkeldam speelde een belangrijke rol bij de drie ritzeges van zijn sprinter Arnaud Démare in de Giro d’Italia. De Fransman won ook de paarse puntentrui. Al met al een geslaagde Giro voor de Nederlandse sprintaantrekker.

Voor ons was het een hele fijne Giro met drie overwinningen en de trui’, vertelt Sinkeldam na afloop aan Sander Kleikers van Discovery+. De loodzware slotweek van de Giro hakte er echter stevig in bij de Nederlander van Groupama-FDJ. ‘De laatste dagen voelden iets minder fijn. Ik ben behoorlijk naar de vaantjes.

Sinkeldam legt uit hoe dat komt: ‘Mijn idee is dat het gewoon in alle etappes koers was, ook in de sprintritten was het volle bak koers; je ziet het in die rit die Dries De Bondt won en die etappe waarin we de vluchters net terugpakten.’ Volgens Sinkeldam is er altijd wel iemand die nog belangen heeft. ‘Er is geen moment dat de leiders denken: we laten die kopgroep even gaan. Ze blijven er telkens weer achteraan rijden en dat maakt het voor ons ook zwaar. Elke dag is immers een opeenstapeling. Ik ben blij dat het erop zit’, aldus Sinkeldam.

Sinkeldam over interesse Quick Step: 'Er is nog niks concreets'

De coureur wordt ook naar zijn verdere programma gevraagd. Aan een tweede grote ronde moet Sinkeldam alvast niet denken; ook niet de Vuelta a España die in Nederland start. ‘Ik heb geen idee, maar sowieso geen grote ronde. Een grote ronde per jaar is wel voldoende voor mij.’

‘Het grote doel was dit jaar de Giro’’, vervolgt SInkeldam. ‘We zijn veel onderweg geweest: trainingskampen, alles erop en eraan. Ik moet nu even thuis tot rust komen.’ Tot slot kwam ook ter sprake of Sinkeldam na dit seizoen bij Groupama zal blijven. Naar verluidt heeft Quick Step-Alpha Vinyl interesse in de Nederlander. ‘Na de Giro ga ik met de ploeg praten, kijken of daar wat uitkomt. Of misschien bij andere ploegen rondvragen. Er is nog niks concreets, maar interesse is er gelukkig wel.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws