De grote voorjaarspuzzel van Pogacar: Dwars van Vlaanderen toch geschrapt, wel E3 en De Ronde Wielrennen
Wielrennen

De grote voorjaarspuzzel van Pogacar: Dwars van Vlaanderen toch geschrapt, wel E3 en De Ronde

De grote voorjaarspuzzel van Pogacar: Dwars van Vlaanderen toch geschrapt, wel E3 en De Ronde

Tadej Pogacar gooit zijn voorziene programma nog maar eens op de schop. De Sloveen sloeg de UAE Tour, Strade Bianche en de Tirreno-Adriatico al over dit jaar, om wel aan de start te staan van Jaén Paraiso Interior, de Ruta dle Sol en Parijs-Nice. Daar voegde de tweevoudig Tourwinnaar vervolgens de E3 Saxo Bank Classic en de Amstel Gold Race aan toe, om nu Dwars door Vlaanderen juist weer te schrappen.

Pogacar staat op de startlijst van de E3 en zal daar op 24 maart in dat scenario debuteren. De klimmer reed op 18 maart al Milaan-Sanremo en ook het tweeluik Dwars door Vlaanderen-Ronde van Vlaanderen stond op zijn programma. Het Nieuwsblad schrijft woensdag echter dat Pogacar na de E3 terugvliegt naar Monaco en pas terugkeer voor de Ronde van Vlaanderen.

De E3 is voor veel klassieker-specialisten een belangrijke klassieker. Er wordt wel vaker gezegd: wie goed is in de E3, is goed in De Ronde. Pogacar leek in Milaan-Sanremo niet zo goed als in Parijs-Nice, maar of dat de reden is voor het skippen van Dwars door Vlaanderen, is niet bekend.

Pogacar kiest voor Amstel Gold Race

Als de heuvelklassiekers zich aandienen, maken UAE Team Emirates en Pogacar ook een opvallende keuze. Op 16 april is er wel ruimte voor de Amstel Gold Race, alvorens de blik een volle week wordt gericht op Luik-Bastenaken-Luik. Dat betekent dat de Waalse Pijl, in de week voor Luik, niet wordt gedaan door de Sloveen.

Pogacar is tot dusverre goed op dreef dit jaar. Hij won in zijn eerste race van het seizoen meteen Jaén Paraiso Interior na een geweldige solo en hield in de Ruta del Sol huis met drie etappezeges en eindwinst. In Parijs-Nice was het meteen raak op de vooralsnog enige bergop aankomst en in het slotweekend sloeg hij nog eens twee keer toe. Hij schreef zo met verve het eindklassement op zijn naam. In Milaan-Sanremo werd hij vierde, na te zijn geklopt op waarde door Mathieu van der Poel op de Poggio.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws