De Jongh spreekt van succesvolle Tour: 'Denk dat we dit verdiend hebben na vorig jaar' Wielrennen
Wielrennen

De Jongh spreekt van succesvolle Tour: 'Denk dat we dit verdiend hebben na vorig jaar'

De Jongh spreekt van succesvolle Tour: 'Denk dat we dit verdiend hebben na vorig jaar'

Ploegleider Steven de Jongh kijkt met een tevreden gevoel terug op het optreden van Trek-Segafredo in de Tour de France. De ploeg trok naar Frankrijk om ritten te winnen en dat lukte, want Bauke Mollema schoot raak in de veertiende etappe.

'Ik denk dat het een hele succesvolle Tour was', stelt De Jongh in een communiqué van de ploeg. 'We wonnen een rit, wat slechts acht teams gelukt is. Nadat we vorig jaar drie keer tweede werden, denk ik dat we dit zeker verdiend hebben. Maar als Bauke niet zo'n goede dag had, was ons dat dit jaar weer gebeurd en waren we opnieuw teleurgesteld. In plaats daarvan, gaan we héél blij naar huis.'

Spurtbom Mads Pedersen wist in deze Tour maar niet uit de verf te komen, wat ook De Jongh niet ontgaan is. 'Van alle jongens heeft Mads het het moeilijkst gehad. Hij is vier keer gevallen en had veel pijn, maar hij is door blijven gaan. Vanwege heel wat valpartijen beleefde hij een heel ongelukkige start van het seizoen, dus voor hem was het mentaal heel belangrijk dat hij Parijs zou halen. Ik denk dat hij daar zeker wel profijt van zal hebben in het tweede deel van het seizoen', aldus de ploegleider over zijn poulain.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws