De Lie bedankt De Gendt en Gilbert na zege in Volta Limburg: 'Bijzonder dat ze me zo helpen' Wielrennen
Wielrennen

De Lie bedankt De Gendt en Gilbert na zege in Volta Limburg: 'Bijzonder dat ze me zo helpen'

De Lie bedankt De Gendt en Gilbert na zege in Volta Limburg: 'Bijzonder dat ze me zo helpen'

Arnaud De Lie was maar wat blij met zijn derde zege van het seizoen in de Volta Limburg Classic. De jonge Waalse spurter rondde het formidabel af na een zwaarbevochten wedstrijd door het Limburgse heuvelland.

Het supertalent van Lotto Soudal kon na afloop tevreden terugkijken op zijn koers. 'Tot nu toe waren mijn overwinningen in de massasprints, maar nu heb ik laten zien dat ik ook koers kan maken. Dat was heel leuk, ik ben super blij met deze overwinning na een zware dag met veel beklimmingen', aldus De Lie in het flashinterview.

De Lie: 'Wilde als eerste door de laatste bocht'

De Lie sprong mee met een aanval van Tom Dumoulin en belandde zo in de kopgroep van vijf. Daarin hield hij het professioneel bijeen. 'Mijn doel was om als eerste door de laatste bocht te gaan en daarna a bloc tot de meet te sprinten.' De Belg slaagde in zijn opzet en reed vervolgens op knappe wijze meters weg bij zijn vluchtgenoten.

De jongeling kreeg veel steun van oudgedienden Philippe Gilbert en Thomas De Gendt, die veel op kop reden. De Lie bedankte hen dan ook na afloop. 'Ongelofelijk dat renners als Gilbert en De Gendt mij, op mijn leeftijd van twintig jaar, al bijstaan. Dat is heel bijzonder.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws