De Lie dendert met topvorm naar BK, moeten Van Aert en co al oppassen? Wielrennen
Wielrennen

De Lie dendert met topvorm naar BK, moeten Van Aert en co al oppassen?

De Lie dendert met topvorm naar BK, moeten Van Aert en co al oppassen?

Arnaud De Lie is op dit moment bezig aan een spectaculair seizoen. De Belgische sprinter schreef in zijn debuutjaar inmiddels al zes eendagskoersen op zijn naam, maar de teller lijkt nog allerminst te stokken. Wat ligt er nog meer voor hem in het verschiet?

De topvorm van De Lie is aanwezig. Waar hij tijdens het klassiekerseizoen merkte dat hij nog geregeld foute keuzes maakte in de sprint, lijkt hij daar nu voldoende van geleerd te hebben. Wat heet, want de pas twintigjarige renner was de beste in de drie laatste koersen die hij reed. Zo schreef hij afgelopen Pinksterweekend nog de Heistse Pijl én de Ronde van Limburg op zijn naam. 'Het gaat allemaal makkelijker nu', vertelt hij aan Het Laatste Nieuws. 'Misschien is het het gevolg van een paar keer winnen, ja.'

De Lie: 'Ben geen favoriet voor BK'

Met de huidige superbenen werpt De Lie zich dan ook plots op als een van de grote kanshebbers voor de nationale titel. Aan het eind van deze maand wordt in Middelkerke het Belgisch kampioenschap verreden, aan een relatief vlak parcours waarop De Lie goed uit de voeten moet kunnen komen. Gezien het rijden van zijn ploeg de afgelopen wedstrijden, is het vertrouwen vast aanwezig dat hij een kans maakt. Gevestigde coureurs als Victor Campenaerts en Philippe Gilbert gooiden zich volop in de strijd om hun sprinter aan de zege te helpen.

Toch wil De Lie nog niet van een favorietenrol weten. Op het BK staan immers nog meer kleppers aan de start. 'Ik ben niet de favoriet. Je hebt ook iemand als Wout van Aert. Voor mij is dat de beste renner van de wereld', vertelt hij. 'En dan zijn er ook nog Tim Merlier en Jasper Philipsen: op dat soort aankomsten staan zij nog een trapje hoger dan ik.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws