Update | Teunissen had langer herstel nodig na crash in Noorwegen, mikt op Zwitserland Wielrennen
Wielrennen

Update | Teunissen had langer herstel nodig na crash in Noorwegen, mikt op Zwitserland

Update | Teunissen had langer herstel nodig na crash in Noorwegen, mikt op Zwitserland

(30 mei 2022) Mike Teunissen heeft enkel schaafwonden overgehouden aan zijn valpartij in de laatste etappe van de Ronde van Noorwegen. De Limburger van Jumbo-Visma wist zelfs nog zevende te worden in de daguitslag.

Teunissen kwam samen met ploegmaat Nathan Van Hooydonck en veel renners van Uno-X en Alpecin-Fenix ten val op vijftig kilometer van de meet in de slotrit in en rondom Stavanger. Ploegleider Arthur van Dongen baalde er na afloop ook van. 'Heel jammer dat onze kopman voor de sprint Mike samen met Nathan betrokken was in de valpartij. Hij kon nog terugkeren in het peloton, maar zijn rol was wel uitgespeeld.'

De coureur zelf gaf na afloop wat meer tekst en uitslag via zijn eigen website. 'We gingen 65 km per uur. Dan hoop je vooral niks gebroken te hebben. Ik zag een gat in mijn heup en wilde eigenlijk stoppen. Toch heb ik doorgereden, maar eigenlijk ben je dan niet meer met de koers bezig.'

Van Hooydonck komt goed weg na val

De renner van Jumbo-Visma reed nochtans goed in de Ronde van Noorwegen, door in vijf van de zes ritten in de top tien te eindigen. 'Het ging wel goed, maar ereplaatsen tellen niet...', liet hij weten na de rittenkoers. In het klassement was Van Hooyonck de beste man van Jumbo-Visma op een dertiende plaats. De Belg had weinig problemen zijn valpartij, daar het volgens Jumbo-Visma vooral Teunissen was die 'veel last had van veel schaafwonden'.

Teunissen laat op Instagram weten dat hij thuis nu even gaat herstellen van zijn schaafwonden, om vervolgens op 8 juni te hervatten in de ZLM Tour. Daar gaat hij van start als titelverdediger, omdat hij in 2019 de laatste winnaar was van de wedstrijd die twee jaar niet doorging door corona. Teunissen staat overigens - net als Van Hooydonck - ook nog op de longlist voor de Tour de France.

Update - 7 juni 2022 (12.55 uur): Teunissen mikt op Ronde van Zwitserland

Mike Teunissen heeft na de Ronde van Noorwegen meer tijd nodig gehad om te herstellen van zijn valpartij dan hij aanvankelijk had gedacht. Hij is daardoor niet fit genoeg om van start te gaan in de ZLM Tour, waar hij de titelverdediger is. Inmiddels is de Nederlander wel alweer gaan trainen.

'In overleg met de ploeg kiezen we voor meer hersteldagen', zo valt te lezen op de eigen website van de coureur. 'Daarna hoop ik aan de start te staan in (de Ronde van, red.) Zwitserland.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws