De Lie gaat onderuit in de laatste kilometer: 'Misschien een klein foutje gemaakt' Wielrennen
Wielrennen

De Lie gaat onderuit in de laatste kilometer: 'Misschien een klein foutje gemaakt'

De Lie gaat onderuit in de laatste kilometer: 'Misschien een klein foutje gemaakt'

Arnaud De Lie behoorde tot de topfavorieten voor de Famenne Ardenne Classic. Door een val in de laatste kilometer kon hij zich echter niet in de debatten mengen. 'Gelukkig heb ik niet veel pijn', aldus de 20-jarige topsprinter.

De Lie had voor zijn ploeg Lotto-Soudal van waarde kunnen zijn in de strijd tegen degradatie. Winnaar Axel Zingle sprokkelde voor zijn ploeg Cofidis met de overwinning namelijk 125 UCI-punten bijeen: punten die de Belgische formatie goed had kunnen gebruiken.

Bij het ingaan van de laatste kilometer zat De Lie perfect gepositioneerd. Het wegglijden in een bocht gooide echter roet in het eten. Het sprintkanon stapte weer snel op zijn fiets, maar meedoen om de overwinning zat er vanzelfsprekend niet meer in. Toch kwam hij nog als vijftiende over de meet, goed voor een schamele vijf UCI-punten.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen in Binche

'Natuurlijk is het teleurstellend om hier niet voor de overwinning te kunnen racen. Ik heb misschien een klein foutje gemaakt in de finale en ben gecrasht. Door de adrenaline stapte ik snel weer op de fiets, maar ik kon niet meer vechten voor de overwinning', reflecteert hij.

Op dinsdag 4 oktober mag De Lie weer proberen mee te strijden om de overwinning. Hij zal daar namelijk aan de start verschijnen van een andere Waalse najaarsklassieker, de Binche-Chimay-Binche (ook bekend als de Memorial Frank Vandenbroucke). 'Gelukkig heb ik niet veel pijn en zou ik klaar moeten zijn voor dinsdag', aldus De Lie.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws